Режисер серіалу HBO "Чорнобиль" Юхан Ренк вперше відвідав зону відчуження

На минулих вихідних він з'їздив в Прип'ять

Режисер відомого серіалу "Чорнобиль" від НВО вперше приїхав до Києва, а також побував у Прип'яті на минулого тижня. Юхан Рейк став творцем серіалу, який показав реальну історію трагедії на Чорнобильській АЕС, передає видання segodnya.

Ця картина для багатьох іноземців стала справжнім відкриттям: вони змогли в дрібних деталях спостерігати за життям людей того часу. Режисер вперше зміг побачити Прип'ять своїми очима, і там же познайомився з оператором Чорнобильської станції Олексієм Бреусом.

Більшість сцен знімали в Литві, тому що там діє система кеш-рібейтів, яка дозволяє повернути до 40 відсотків витрачених грошей. Така система є майже у всіх країнах Європи. Тому Юхан розповів, що якби в Україні було таке можливо, то зйомки проходили б саме на її території.

Про свою першу поїздку до Прип'яті режисер написав у своєму Instagram, прикріпивши до повідомлення серію свіжих фотографій. Він відвідав пожежну частину, лікарню, квартиру Дятлова і інші частини міста.
"Квартира 39; Анатолія Дятлова. Лиходій, козел відпущення, жертва. Зрештою, я виявився в ній, в повністю поглиненої рослинністю Прип'яті.", - поділився він своїми враженнями про поїздку.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, "Мої думки Тихі" покажуть на престижному британському кінофестивалі Raindance.