Держкіно виділить 400 тисяч на промо фільму про паралімпійську чемпіонку

Прем'єру планують на жовтень або листопад цього року

Продюсер українського фільму Єгор Олесов просив фінансову допомогу на просування "Пульсу" в розмірі 419 тисяч гривень, але Рада прийняла рішення видати максимальну суму 400 тисяч. Про це пише видання detector.media.

Рішення про це було прийнято на засіданні 4 вересня Радою щодо державної підтримки кінематографії.

У фільмі розповідається реальна історія про паралімпійську легкоатлетку Оксану Ботурчук, яка ставала п'ятикратним срібним і бронзовим призером літніх Паралімпійських ігор 2008, 2012 і 2016.

Спортсменка потрапила в страшну аварію, після чого отримала безліч серйозних травм і майже втратила зір. Після тривалої реабілітації та відновлення, Оксана знову вирішує спробувати свої сили в спорті. Важкі і виснажливі тренування не проходять даром: дівчина виграє золото в змаганнях в Пекіні.

Також відомо, що зйомки фільму почалися ще в березні минулого року. Справжня Оксана Ботурчук брала активну участь в їх процесі. Вона часто консультувала авторів Ярослава Войцешека та Максима Черниша під час написання сценарію. Також Оксана була присутня на знімальному майданчику: спілкувалася з акторами, щоб фільм був максимально наближений до реальності.



Раніше видання "Коментарі" повідомляло, Фестиваль "Нове українське кіно" стартує з 1 вересня.