ТОП-10 найнеймовірніших будівель у всьому світі (фото)

У світі вистачає унікальних, химерних і вражаючих архітектурних шедеврів

У сучасному світі досить багато неймовірних і унікальних архітектурних споруд, подивившись фото яких, відразу ж хочеться переконатися в їх реальності на власні очі.

Кам'яний будинок, Португалія


Це результат роботи португальського інженера Гімарайнш (Guimarães), який задумав побудувати житло для відпочинку в горах Фанфе на півночі Португалії. Воно складається з чотирьох великих валунів, які замінюють стіни і стелю. Ще для створення цього будинку були використані металеві двері, деревина для сходів і скляне вікно.


Ват Сампхран (Wat Samphran), Таїланд - це буддійський храм в Ампхое Сам Пхран, який прославився 7-поверховою циліндричною формою з гігантською статуєю дракона. Дивно те, що ніде немає інформації про те, хто і для чого його побудував.

Каса-Міла (Casa Mila), Іспанія


Ця будівля виділяється тим, що вона зроблена з великих кам'яних плит і хвилястих фасадів. Сім'я Міла була колись її власником, саме тому будинок і отримав таку назву.


Вежа, яка обертається, Дубай - це архітектурна споруда матиме в центрі бетонне ядро, щоб кожен її поверх міг обертатися на 360 градусів.

"Атака будинку" (House Attack), Відень



Перевернутий сірий будинок знаходиться на самому верху Віденського музею сучасного мистецтва (Austrian Museum Mordener Kunst).

Будівля-корзина, США


Власник цієї компанії Лонгабергер (Longaberger) побачив саме такий дизайн будівлі, тому що кошик для покупок був найбільш продаваним товаром.

Офісна будівля "Кібертектурне яйце" (Cybertecture Egg), Індія


Площа цього незвичайного приміщення - 33 тисячі квадратних метрів. Його дизайнерами стали Джеймс Лоу (James Law) і Уве Аруп (Ove Arup), які зважилися створити унікальну споруду, що буде становити собою екосистему.

Палац бульбашок, Франція


Його новим власником в 1991 році став відомий дизайнер П'єр Карден. Він придбав будинок для того, щоб їздити сюди відпочивати.

Кунстхаус (Kunsthaus), Австрія


Цей музей нагадує гігантського робота, тому що дизайнери хотіли створити щось, що буде сильно відрізнятися від існуючих квадратних музеїв.

Перевернутий будинок (Upside Down House), Польща


Таким незвичайним способом польський підприємець, на ім'я Даніель Чапевскі (Daniel Czapiewski) хотів показати кінець комуністичної епохи в країні.

Раніше ми повідомляли, ТОП-5 багатоповерхівок майбутнього.