Що почитати восени: список кращих книг 2020 року

Добре провести осінній вечір допоможе цікава книга

Вчені недавно довели, що читання літератури здатне збільшити тривалість життя, та й в цілому це заняття розвиває пам'ять і мислення. Тому, якщо хочете провести осінній вечір з користю, пропонуємо вам підбірку найкращих книг 2020 року, якою поділилося видання Billionnews.

Розповідь служниці: Заповіти

Роман канадської письменниці Маргарет Етвуд, який вперше був опублікований у 2019 році, є продовженням книги "Розповідь служниці". Ця книга-антиутопія розповідається від особи одночасно трьох героїнь, одну з яких читачі знають по першій частині. У ній показано боротьбу жінок за свої права та ідеали проти тоталітарного теократичного режиму.


Чорний леопард, рудий вовк

Книгу Марлона Джеймса називають "екзотичною, дикою та божевільною". Вона заснована на міфології західноафриканського племені йоруба і показує читача іншу, паралельну Африку, де творяться дивні речі.


Зцілення водою

Книга-антиутопія Софі Макінтош розповідає про життя трьох сестер і їх матері, які ізольовані на острові. Батько захищає їх від насильства і хаосу, які приносять чоловіки з великої землі. Вони повинні постійно лікуватися водою, щоб змивати з себе токсини зовнішнього світу. Але їх батько раптово зникає, а на острові з'являються двоє чоловіків і хлопчик.


Сплячі красуні

Містичний роман "короля жахів" Стівена Кінга і його молодшого сина Оуена повідає читачам історію провінційного містечка, в якому жінок вражає невідома епідемія. Вони впадають в глибокий сон і покриваються найтоншими коконами. Саме в цей час в місті з'являється таємнича і красива жінка, не схильна до хвороби. Жителі вирішують, що вона і є винуватицею недуги й починають на неї полювання.


Безмовний пацієнт

Після декількох тижнів продажів книга-детектив "Безмовний пацієнт" Алекса Міхаелідеса стала бестселером. У ній розповідається про художницю, у якої було ідеальне життя: розкішний будинок, хороший чоловік, улюблена робота ... але одного разу ввечері головна героїня п'ять разів вистрілила чоловікові в обличчя і перестала говорити. Розгадати таємницю її вчинку намагається кримінальний психотерапевт, але чи вдасться йому докопатися до правди?


Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що мільярдер Річард Бренсон назвав книгу, яку повинні прочитати всі у 2020 році.