"Живий" сир та овече око: 5 найжахливіших страв у світі (ФОТО)

Опубліковано список найдивніших і найогидніших страв з усього світу, які не кожен зважиться спробувати

Багато туристів, вирушаючи в іншу країну, хочуть познайомитися не лише з місцевими визначними пам'ятками, а й із місцевою кухнею. Але є страви, які змушують жахнутися та відбивають всякий апетит. Що входить до списку?

"Живий" сир

Якщо ви є прихильником екстремальної кулінарії, тоді вам обов'язково варто спробувати Касу марцу ("гнилий сир"), який є фішкою Сардинії. З цього сиру зрізають скоринку та залишають на вулиці, щоб сирні мухи відклали у нього свої яйця, з яких вилуплюються начинки. Комахи починають їсти продукт і під впливом кислоти в їх травній системі сир стає м'яким.


Напій з овечими очима

Цей делікатес популярний у Монголії. Напій складається з томатного соку, до якого додають соус з овечих очей та іноді прикрашають свіжим оком тварини. Кажуть, такий коктейль рятує від похмілля, хоча науково це не доведено.


Балут

Цим огидним делікатесом туристів часто частують у Філіппінах. Балут — це качині яйця, в яких уже встиг сформуватися зародок. У шкаралупі яйця роблять дірочку, випивають навколоплідну воду, після чого ламають яйце і з'їдають зародок.


"П'яні" креветки

Для приготування цієї страви беруть живих креветок, маринують їх у міцному алкоголі, щоб тварини "сп'яніли" й стали малорухливими. Після цього креветки приносять на стіл, і гості поїдають їх живцем.


Хаґґіс

Це національна шотландська страва з баранячих потрохів (серця, печінки та легенів). Все це перемішується з цибулею, спеціями, салом і запікається у шлунку тварини.


Раніше видання "Коментарі" повідомляло про найкалорійніші новорічні страви.