Головна Новини Дозвілля подорожі З'являться платні дозволи на поїздки до ЄС: що потрібно про це знати
commentss НОВИНИ Всі новини

З'являться платні дозволи на поїздки до ЄС: що потрібно про це знати

Така вимога стане обов'язковою з 2022 року для в'їзду в ЄС без візи

13 січня 2021, 16:20
Поділіться публікацією:

Українцям докладно пояснили, як саме буде працювати дозвіл на поїздки в європейські країни. Повідомляється, що нововведення стане обов'язковим з 2022 роки для в'їзду в Європу без візи, пише ukranews.

З'являться платні дозволи на поїздки до ЄС: що потрібно про це знати

З'являться платні дозволи на поїздки до ЄС. Фото: unsplash

Відомо, що Європейську інформаційну систему авторизації подорожей (ETIAS) хотіли запустити ще в цьому році, але довелося відкласти це з технічних причин. На цей момент в Міністерстві закордонних справ активно працюють над тим, щоб правильно та ефективно провести роз'яснювальну кампанію для українців. У Міністерстві впевнені, люди за короткий термін зрозуміють, як буде функціонувати нова система ETIAS. З точною датою запуску автори проекту поки не визначилися.

"На цей момент інформація про конкретну дату, з якої потрібно буде подавати онлайн-заявку для отримання попереднього дозволу на поїздку до держав-членів ЄС, європейськими партнерами не оприлюднювалася", — сказали в МЗС.

Кожен дозвіл обійдеться в 7 євро — це комісія, яку необхідно заплатити. Процедура буде абсолютно безкоштовною тільки для людей старше 70 років, а також дітей до 18.

Додамо, що дана авторизація буде дійсна 3 роки з моменту видачі та підходить для численних перетинів кордону країн ЄС протягом 90 днів.

У міністерстві пояснили, що бажано подавати онлайн-заявку за 96 годин до моменту перетину кордону.

Відзначимо, що ETIAS — не аналог візової системи, тому при відмові необхідно подавати апеляцію на її рішення.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, чек з місцевого ресторану Буковеля глибоко шокував українців. Попри січневий локдаун, Буковель продовжує активно працювати та приймати туристів. На території комплексу працюють сувенірні кіоски, ресторани, кафе. Відпочиваючих на гірськолижному курорті дуже багато, але Буковель — задоволення не з дешевих.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини