Яка балканська країна повністю скасувала коронавірусні обмеження для туристів

Влада лишень просить дотримуватися соціальної дистанції в аеропортах

Уряд Албанії зняв усі пов'язані з пандемією обмеження для іноземних туристів. Про це повідомляє Euractiv.

За інформацією журналістів, з 1 червня для відвідування Албанії не знадобиться тест на COVID-19, тест на антитіла, паспорт вакцинації або будь-який інший документ, пов'язаний із вірусом. Місцева влада також скасувала 14-денний карантин при в'їзді.

Проте іноземним туристам наполегливо рекомендується перебувати в аеропорту на відстані щонайменше 1,5 метра один від одного, щоб запобігти поширенню хвороби.

Журналісти повідомляють, що за останній місяць в Албанії різко скоротилася кількість нових інфекцій і смертей, пов'язаних із коронавірусом. Менше ніж 300 випадків залишаються активними в усій країні, впродовж кількох днів поспіль не було зареєстровано жодного випадку смерті.

Також одна третина населення країни отримала хоча б одну дозу вакцини від коронавірусу.

Нагадаємо, що з 7 червня Іспанія послаблює карантинні обмеження та розпочинає повноцінний курортний сезон. За попередніми розрахунками влади, країну планують відвідати близько 45 мільйонів відпочиваючих. Про нюанси нових туристичних правил в Іспанії дізнавайтесь із нашої статті.

Як уже повідомляли "Коментарі", з 9 червня з'явиться можливість подорожувати до Франції. Які правила будуть діяти конкретно для українців, що обрали такий маршрут, дізнавайтеся в нашому матеріалі.

Також на порталі ви можете прочитати про те, з якою країною українська влада узгодила відміну спеціальних віз для відвідування. Подробиці — в нашій публікації.