В Чорногорію можна буде потрапити без ПЛР-тесту - деталі

Чорногорія значно спростила умови перетину кордону для українців та громадян деяких інших країн

Громадяни України зможуть подорожувати Чорногорією без зайвого клопоту. Туристи звільняються від обов'язкової здачі ПЛР-тесту на коронавірус. Про це повідомив міністр фінансів та соціального захисту країни Мілойко Спайіч.

Окрім того, вільно подорожувати Чорногорією без будь-яких обмежень зможуть й громадяни деяких інших країн.

“З радістю повідомляємо вам, що для відвідування Чорногорії в туристичний сезон 2021 для громадян Російської Федерації, Республіки Білорусь, України та Північної Македонії будуть зняті всі обмежувальні заходи, в тому числі ПЛР-тестування”, — заявив на своїй сторінці у Твіттері Мілойко Спайіч.

Міністр фінансів та соціального захисту Чорногорії повідомив, що туристичний сезон в Чорногорії почнеться з 26 квітня. Тобто вже через п'ять днів.

Проте міністр не уточнив, коли саме буде затверджено вільний перетин кордону та як працюватиме дана схема від влади.

Нагадаємо, що за період пандемії коронавірусу у Чорногорії зафіксовано 95 тисяч випадків зараження коронавірусом. Загинуло від хвороби понад 1,4 тисячі пацієнтів.

Також сайт "Коментарі" повідомляв, що в інших країнах навпаки посилили карантинні обмеження. Наприклад влада Італії змінила правила в'їзду для іноземців з країн Європейського союзу. Щоб потрапити до Італії туристам з ЄС доведеться пробути на самоізоляції 5 днів. Карантин буде обов'язковим для всіх, навіть для людей, які мають негативний тест на коронавірус.

В Ізраїлі також почали діяти оновлені правила для в'їзду громадян з країн з підвищеним ризиком захворюваності коронавірусів, також і для українців. Про це читайте в нашому матеріалі.