В Австрії стартує гірськолижний сезон: як він проходитиме

На гірськолижних курортах діятимуть суворі протиепідеміологічні заходи

Відсьогодні в Австрії розпочинається гірськолижний сезон. Низка курортів відкриється для відвідувачів. Проте на всіх локаціях діятимуть суворі протиепідеміологічні заходи, щоб зменшити ризик зараження коронавірусом.

Яких саме правил потрібно дотримуватися під час відпочинку, інформує видання Deutsche Welle.

Насамперед всім особам старше чотирнадцяти років потрібно буде носити захисні маски-респіратори типу FFP2, якщо вони будуть знаходитися у місці скупчення людей.

Відповідальність за неносіння відвідувачами масок несе керівництво курорту. У зв'язку з цим багато локацій не відкрилися, адже не хочуть проблем та штрафів.

Так, вирішили не відкриватися популярні курорти в Ішглі та Зальбах-Хінтерглемм.

У всьому іншому карантинні правила незмінні - потрібно дотримуватися соціальної дистанції та слідкувати за гігієною.

Відсьогодні запрацюють підйомники, але готелі, фудкорти та ресторани відкриються лише сьомого січня.

Австрійці безперешкодно зможуть на вихідні відправитися в гори. Для іноземних туристів потрапити на курорт буде важче, адже вони мають відсидіти десять днів самоізоляції перед тим як стати на лижі.

Нагадаємо, що українці знову зможуть літати в Таїланд. Для цього їм потрібно виконати кілька умов. Яких саме, читайте в нашому матеріалі.

Також сайт "Коментарі" розповідав, що цього року французи отримали незвичне, але дуже приємне новорічне привітання. До них з відео звернувся пес президента Франції Еммануеля Макрона. Він закликав громадян зробити новорічний подарунок та забрати бездомних собак з притулків.