Туристи тікають з тайського пляжу: усе через таємничих голчастих істот

Заради безпеки туристів та місцевих жителів у Таїланді закрили пляж.

Відпочинок на пляжі Пранбурі в Таїланді перервався несподіваною загрозою - тисячі невідомих для місцевих жителів істот з'явилися вздовж 5-кілометрової ділянки узбережжя. Туристи у паніці залишали пляж, а влада тимчасово закрила доступ до води.

Фотографії та відео дивних створінь швидко стали вірусними у соціальних мережах, викликавши жваве обговорення. На кадрах, знятих кайтсерферкою Ноєм Варіньєю, видно, як жінка видаляє прозорих голчастих істот. Крім того, паніка серед відпочивальників посилилася після того, як стало відомо, що ці організми здатні пробивати шкіру.

Експерти припускають, що ці морські істоти належать до виду Creseis - морських равликів із ряду крилоногих. Схожий інцидент трапився у Таїланді у 2021 році на пляжі Бан Крут, розташованому неподалік, коли ці істоти вже спричиняли масову паніку у туристів та місцевих.

Після інциденту рятувальники рекомендували уникати купання для безпеки. Фахівці продовжують досліджувати причини масової появи цих організмів, а влада закликає туристів бути обережними.

Як повідомляє The Thaiger, цей випадок додає ще один пункт до списку дивних явищ у морській екосистемі Таїланду. Нещодавно на пляжі Патонг виявили десятки отруйних медуз, а в середині країні знайшли два нових види наземних равликів, що викликає занепокоєння щодо стану місцевої екосистеми.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що на пляжі в США знайшли таємничих істот, які схожі на очні яблука людей.

Також "Коментарі" писали про інцидент в Таїланді, коли жінка пішла на рибний пілінг та втратила пальці на нозі.