Головна Новини Дозвілля подорожі Три найстрашніших в'язниці в історії людства
commentss НОВИНИ Всі новини

Три найстрашніших в'язниці в історії людства

Реальність значно відрізняється від кіновтілення

5 червня 2020, 17:27 comments2682
Поділіться публікацією:

Багато хто з нас любить фільми про втечу з в'язниці. Багатьом подобається, сидячи на дивані, спостерігати, як в'язні вигадують усілякі хитрощі, щоб вирватися на свободу, а фільми на кшталт "Втеча з Шоушенка" мають вражаючу кількість шанувальників. Але чи так романтично йдуть справи, як це показано у фільмах? Сьогодні пропонуємо твоїй увазі цікаві факти про найсуворіші в'язниці на планеті.

Три найстрашніших в'язниці в історії людства

Чорний дельфін, Росія

Три найстрашніших в'язниці в історії людства - фото 2

"Чорний дельфін" — виправна колонія особливого режиму, в якій утримуються ті, хто відбуває довічний термін. Її головний козир — відсутність контактів між ув'язненими. У випадку переведення в іншу камеру або блок на очі ув'язненого надягають пов'язку. Кожного з них супроводжує не менше трьох охоронців і кінолог з собакою. Чергові перевіряють всі камери кожні 15 хвилин. У тюрмі працює 900 охоронців, при тому, що кількість ув'язнених не перевищує 700 осіб. Назву в'язниця отримала через чорну скульптуру дельфіна, яка стоїть у дворі.

North Branch, Меріленд, США

Три найстрашніших в'язниці в історії людства - фото 3

Залізобетонна надміцна безшовна конструкція має камери, датчики руху, колючий дріт, протяжністю 24 милі, і двері з балістичного термостійкого скла. Крім такої потужної системи безпеки є співробітники персоналу, у яких розмова коротка. Ув'язнених часто б'ють за найменшу помилку. У 2008 році шестеро вартих були звільнені за жорстоке поводження з ув'язненими. На взаємовідносини більш ніж 500 охоронців і 1500 ув'язнених це не особливо вплинуло.

Portlaiose, Ірландія

Три найстрашніших в'язниці в історії людства - фото 4

Portlaiose — одна з найстаріших в'язниць в Ірландії. Її заснували в 1830 році і вона досі виконує свої функції з утримання довічно ув'язнених. Цілодобове чергування, камери і датчики — це квіточки. Вишенька на торті — загін сил ірландської оборони, яка має на озброєнні зенітні кулемети. Найвідоміша спроба втечі відбулася в 1975 році, коли в'язні підірвали вхідні двері і вибігли в центральний двір. Солдати, що перебували на чергуванні, розстріляли всіх.

Така сумна реальність тюремного світу. Абсолютно не збігається з тим, що нам показують у фільмах. Тому краще не валяти дурня і вести правильний спосіб життя, який не змусить випробувати на собі всі принади цих закладів. Також видання "Коментарі" розповість про п'ять найнебезпечніших аеропортів в світі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини