Що привезти з Єгипту: названо цінний продукт

Олія чорного кмину, яка виробляється в Єгипті, є дуже корисною для організму

Олія чорного кмину, що виробляється в Єгипті, має унікальні властивості. Однак цей продукт необхідно зберігати за певних умов, враховуючи і сам термін зберігання. Про це виданню OBOZREVATEL розповіла нутриціолог Наталія Дубовик, додавши, що корисними є й інші олії холодного віджиму, доступні в нашій країні.

"Олія чорного кмину - це просто класна річ для нашого організму. Вона очищає організм і дезодорує. Не скажу, що це таблетка від всіх хвороб. Щоб побачити ефект, потрібно в принципі вести здоровий спосіб життя". - розповіла експерт.

Нутриціолог підкреслила, що олію необхідно купувати там, де її виробляють. Зокрема, в ситуації з олією кмину - це Єгипет.

При цьому Дубовик підкреслила, що цей продукт має особливі умови зберігання: це темна скляна місткість, яка повинна міститися в холодильнику.

"Жива олія холодного віджиму, ароматна, яку тільки що натиснули, зберігається до 25 днів", - додала фахівець.

Нутриціолог порекомендувала привозити з єгипетської подорожі олію чорного кмину в капсулах. Її можна купити в аптеках.

Експерт також відзначила, що в Україні доступні деякі види олій, які також володіють корисними властивостями. Йдеться продукти холодного віджиму: олію гарбуза, волоського горіха, розторопші та інші.

Раніше видання "Коментарі" писало, що правильне харчування - основа здоров'я, тому не дивно, що деякі продукти служать профілактикою серйозних захворювань. Американські фахівці з'ясували, що потрібно збагачувати свій раціон оливковою олією, тому що вона допомагає запобігти серцеві проблеми.