Плануєте відпустку "все включено": ці 9 помилок можуть зіпсувати вам відпочинок

Поради від досвідченої мандрівниці, як не зіпсувати відпочинок all-inclusive на курорті. Названо 9 помилок, яких варто уникати у відпустці.

Мандрівниця й туристична оглядачка Келлі Маджарікс відвідала понад 35 all-inclusive курортів у Карибському регіоні, Мексиці, на Мальдівах та в інших куточках світу. У виданні Business Insider вона поділилася порадами, які допоможуть зробити відпочинок ідеальним.

1. Вибір курорту без попереднього дослідження

"Все включено" не означає "все однакове". Одні курорти орієнтовані на родини з дітьми, інші - лише для дорослих. У деяких може бути фантастичний пляж, але посередній басейн, в інших зовсім навпаки. Маджарікс радить чітко визначити, що для вас важливо: спокій, розваги, їжа, спорт, романтика та перевірити, чи відповідає цьому обраний курорт. За її словами, не покладайтеся лише на глянцеві фото з сайту, а шукайте незалежні відгуки, відео-огляди, карти території та реальні фото від гостей.

2. Ігнорування номерів з VIP-опціями

Багато курортів сьогодні пропонують окремі зони для гостей підвищеного рівня, які мають приватні басейни, лаунжі, окремі ресторани та пляжі. За словами Маджарікс, доплата за такі номери не велика, але може суттєво підвищити рівень сервісу і задоволення. Мандрівниця радить, якщо ви подорожуєте у високий сезон або в медовий місяць, розгляньте можливість покращеннь.

Келлі Маджарікс. Фото: instagram.com/kmagyarics/

3. Уникнення бронювання вечері

На all-inclusive курортах популярні ресторани швидко заповнюються, особливо у вечірній час. Мандрівниця радить бронювати столики одразу після прибуття або ще до подорожі. Обирайте місцеву кухню, адже це можливість скуштувати щось унікальне, не виходячи з готелю.

4. Набирають їжу на шведському столі без огляду

Багаті "шведські столи" можуть приголомшити. Але замість того, щоб одразу наповнювати тарілку, спочатку варто пройтись і оглянути все меню. Оберіть 1-2 нові страви, яких ніколи не пробували. Так ваш обід стане цікавішим, а порції більш помірнішими.

5. Не беруть з собою термочашку

Гості з власними термочашками виглядають дивно лише на перший погляд. Насправді, це практично, адже напій довше залишається холодним, і не треба щоразу повертатись до бару.

6. Ігнорують чайові

Хоча концепція "все включено" не зобов’язує залишати чайові, кілька доларів можуть істотно змінити ставлення персоналу. Маджарікс радить винагороджувати барменів, офіціантів, покоївок. За її словами після отримання чайових, на наступні ваші замовлення реагуватимуть краще.

7. П’ють усе підряд

Келлі Маджарікс. Фото: instagram.com/kmagyarics/

На all-inclusive курортах деякі напої необмежені, але це не означає, що всі вони якісні. Мандрівниця рекомендує звертати увагу на лобі-бари з дорогим алкоголем та експериментувати з комбінаціями. Наприклад, попросіть піна-коладу з темним ромом або зробіть легкий коктейль із вина, содової та слайсу лимона.

8. Не користуються зручностями суміжних готелів

Деякі готелі входять до великих мереж, де діє правило "залишайся в одному - користуйся всіма". Це може дати доступ до додаткових ресторанів, басейнів або спа-комплексів. Уточніть при реєстрації, чи доступні вам інші об’єкти поблизу. Таким чином, це розширить ваші враження від відпочинку.

9. Не користуються безкоштовним спорядженням для активностей

На багатьох курортах у вартість включено немоторизоване спорядження: каяки, плавальні дошки, вітрильники, які часто стоять без діла. Візьміть участь у водній активності бодай один раз, що дозволяє поглянути на курорт з іншого боку.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про туристку, яка відвідала 90 країн світу. Вона дала 8 корисних порад для подорожей.

Також "Коментарі" писали про американця, який побував у всіх країнах світу. Він розповів про враження від України.