Головна Новини Дозвілля подорожі Не раніше, ніж через 3 роки: Кабмін розповів, коли знову буде можна відпочивати за кордоном
commentss НОВИНИ Всі новини

Не раніше, ніж через 3 роки: Кабмін розповів, коли знову буде можна відпочивати за кордоном

Олександр Ткаченко дає невтішний прогноз для туристів: туристична криза триватиме щонайменше - до кінця 2023 року

9 лютого 2021, 15:07
Поділіться публікацією:

Міністр культури та туризму Олександр Ткаченко повідомив, що до кінця 2023 року туристична сфера не розвиватиметься і перебуватиме у кризі. Про це повідомляє УНІАН з посиланням на виступ міністра на форумі "Україна 30. Коронавірус: виклики та відповіді".

Не раніше, ніж через 3 роки: Кабмін розповів, коли знову буде можна відпочивати за кордоном

Олександр Ткаченко дав прогноз про туризм. Фото: YouTube

За словами Ткаченка, туризм є однією зі сфер економіки, яка постраждала більше за інші. Пояснюється це просто, адже усі країни протягом довгого часу були закритими до подорожей, більшість і далі продовжують карантинні обмеження та не відкривають свої кордони для туристів.

"Попереду у нас ще як мінімум два роки випробувань у сфері туризму" — повідомив Ткаченко.

Він навів прогноз, який свідчить про затяжну кризу протягом наступних трьох років. За його словами, на те, що ситуація зміниться раніше, ніж до 2023 року — годі й сподіватися.

Узагальнені дані надає Всесвітня організація туризму ООН: збитки всієї туристичної сфери світової економіки за час від початку пандемії до завершення 2020 року, склали 935 мільярдів доларів. Дуже сильно постраждали авіакомпанії: за прогнозом Європейської організації з безпеки навігації, подорожувати до Європи літаками на відпочинок буде можливо лише у 2024 році.

Багато країн почали вводити практику щодо використання так званих "паспортів здоров'я", які покликані спростити скринінг під час туристичних подорожей за кордон. Такі документи вже діють в Ізраїлі. "Коментарі" розповідали, що їхнє використання запропонувала Асоціація туристичних агентств, проте експерти сумніваються, чи стане ця ідея привабливою для українського туризму.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини