Названо найкращі міста світу для піших прогулянок

Ці міста «зручні» для туристів, які люблять гуляти пішки

Вчені давно довели, що піші прогулянки дуже корисні для здоров'я, тому що допомагають підтримувати в тонусі весь організм. А вдвічі приємніше гуляти пішки, коли ви приїхали в інше місто і хочете насолодитися його атмосферою і побачити головні пам'ятки. Туристичний портал Tourlane назвав міста, які найкраще підходять для прогулянок.

Команда сервісу склала рейтинг міст для туристів, які вважають за краще ходити пішки, а не користуватися громадським транспортом або таксі. Головним критерієм при відборі міст стала загальна відстань між 5-ю його найпопулярнішими пам'ятками. Вона не повинна була перевищувати 10 миль (16 км), щоб туристу було комфортно і не важко.

Виходячи з аналізу, перше місце в списку дісталося Флоренції (Італія). "Перлиною" міста є монументальний собор Санта-Марія-дель-Фіоре, а недалеко від нього розташований міст Понте-Веккьо - незвичайне рішення архітекторів.

На другому місці опинилася Венеція (Італія), на третьому - Рига (Латвія). Далі в списку Афіни (Греція) і на п'ятому місці Гамбург (Німеччина). Всього до рейтингу увійшло 50 міст.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, як буде виглядати перше місто майбутнього на воді.