Найкращі країни для віддаленої роботи: на якому місці Україна

Опубліковано світовий рейтинг найкращих країн для віддаленої роботи: на якому місці опинилася Україна

У зв'язку з пандемією коронавірусної інфекції практично весь світ став переходить на режим віддаленої роботи, тому що це зручно і безпечно. Експерти сервісу Momondo, який займається пошуком авіаквитків та готелів, вирішили з'ясувати, яка країна найбільше підходить для такого типу роботи.

Команда склала рейтинг країн, в якому враховувалися 22 фактори з 6 категорій: подорожі, ціни, здоров'я та безпека, віддалена робота, розваги та погода. І виявилось, що найкращі умови для дистанційної роботи пропонує Португалія. Експерти відзначили її комфортний клімат, низький рівень злочинності, відносно низькі ціни. Плюс до всього, люди, які працюють віддалено, можуть отримати спеціальну візу для в'їзду в країну.

На другому місці опинилася Іспанія, бо там багато закладів, швидкісний інтернет, є можливість отримати візу для фрілансерів, а на третьому – Румунія. У цій країні експерти відзначили низькі ціни на їжу та оренду житла.

А ось Україна посіла 55 місце зі 111, обігнавши в рейтингу Італію, США, Канаду та Нову Зеландію.

Нагадаємо, що група з Британії склала рейтинг країн із найдоступнішим житлом. Так, щоб придбати житлову нерухомість, українцеві знадобиться 17 років.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що за даними за 2020 рік, в Україні налічується 6 мільярдерів, коли в США їх 614 осіб. Економічний експерт Олександр Охріменко зазначив, що наша країна має підтримувати бізнесменів, тоді держава матиме гарні умови для розвитку.

Читайте також, що оприлюднено рейтинг найкращих міст світу.