На популярному курорті запровадять обмеження для туристів: які саме

Мер Пальма-де-Майоркі запроваджує нові заходи контролю за туризмом

Пальма де Майорка, перлина іспанського туризму, зіткнулася з серйозною проблемою – масовим туризмом. Мер Хайме Мартінес запропонував низку рішучих заходів, щоб приборкати неконтрольований потік відпочиваючих та його негативні наслідки.

Запропоновані заходи:

  • Обмеження оренди автомобілів

  • Обмеження круїзних суден

  • Контроль оренди житла

  • Підвищені штрафи

Запропоновані заходи викликали бурхливу дискусію та критику з боку як членів міської ради, так і представників туристичної індустрії. Дехто вважає, що план мера надто радикальний і не враховує всіх нюансів ситуації.

Марко Гюльпен, керуючий готелем Hostal Playa de Palma, висловив думку, що деякі заходи виправдані, але зайві.

"Деякі заходи доречні, а деякі сильно перебільшені. Коли йдеться про обмеження нових квартир для відпочинку, я згоден, тому що острів дійсно переповнений", - прокоментував керуючий готелем Hostal Playa de Palma Марко Гюльпен.

Туристи також висловили свої побоювання щодо нових заходів. Багато хто підкреслив важливість туризму для економіки острова і висловив надію на те, що влада знаходить баланс між інтересами місцевих жителів та туристів.

"Я можу зрозуміти мешканців острова: ми повинні адаптуватися до їхніх умов. Але вони також повинні пам'ятати, що їхня економіка залежить від туризму. Я була б рада, якби стільки людей приїжджало до мого міста", - поділилася думкою туристка Мірі Керн.

Нагадаємо, що туристи, які відвідували на популярному єгипетському курорті Хургада, розташованому поблизу Червоного моря, побачили людину, на яку напала акула. Загиблим виявився росіянином, який деякий час проживає в Єгипті. Про це повідомляє портал "Коментарі" із посиланням на The Daily Mail.