Головна Новини Дозвілля подорожі Єгипет відкриває аеропорти і вітає туристів біля пірамід після закриття курортів через COVID-19
commentss НОВИНИ Всі новини

Єгипет відкриває аеропорти і вітає туристів біля пірамід після закриття курортів через COVID-19

Українські туристи учора прибули до Єгипту на двох чартерних рейсах

2 липня 2020, 00:58 comments1292
Поділіться публікацією:

Єгипет у середу, 1 липня, відновив міжнародні авіарейси і знову відкрив основні туристичні визначні пам'ятки, включаючи Великі Піраміди Гізи, після більш ніж тримісячного закриття через пандемію коронавірусу. Про це пише Reuters.

Єгипет відкриває аеропорти і вітає туристів біля пірамід після закриття курортів через COVID-19

У середині березня країна закрила свої аеропорти для регулярних міжнародних рейсів, а також закрила відомі історичні місця, оскільки уряд прагнув стримати поширення вірусу. Це призвело до того, що туристична галузь фактично зупинилася. За словами уряду Єгипту, на туризм припадає 5% економічного виробництва. У той же час, на думку аналітиків, насправді на неї може припадати до 15%, якщо враховувати робочі місця та інвестиції, побічно пов'язані з цією галуззю.

У перший день в Гізі було небагато туристів. Журналісти Reuters, які також відвідали пам'ятку, звертають увагу на те, що тільки кілька людей були в масках.

Між тим, 16 рейсів вилетіли з Міжнародного аеропорту Каїра в середу, повідомив міністр авіації країни. Вранці два термінали прильоту були порожні, але екран показував чотири регулярні рейси, які повинні були прибути з Тулузи, Кувейту, Тунісу і Аммана.

Міністр туризму і старожитностей Халед аль-Анані заявив, що два чартерних рейси прибули в середу вранці в аеропорти Південного Синая і Червоного моря, вони перевозили туристів з України. Ці провінції вздовж узбережжя Червоного моря, а також Марса Матроу на Середземному морі були дозволені для повторного відкриття, оскільки тут були найнижчі показники захворюваності.

Всього Міністерство охорони здоров'я Єгипту зареєструвало 68 311 випадків захворювання коронавірусом і 2953 випадки смерті в країні.

Нагадаємо, в Єгипті відновлять роботу тільки готелі з необхідними сертифікатами: Safe Hygiene Certificate підтверджує дотримання оновлених протоколів безпеки під час пандемії коронавірусу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини