Де в Європі можна спокійно гуляти вночі: топ-5 безпечних міст

Огляд найбезпечніших міст Євросоюзу у 2024 році

Напередодні літнього відпочинку багато туристів уважно вивчають не лише культурні та історичні пам'ятки європейських міст, а й їхню безпеку. У свіжому рейтингу на 2024 рік, експерти виділили п'ять міст Євросоюзу, які заслужили статус найбезпечніших.

На основі опитувань місцевих жителів ці міста були оцінені як найбезпечніші для нічних прогулянок наодинці, що є важливим показником загальної безпеки. В опитуванні брали участь мешканці кожного міста, які оцінили свої відчуття безпеки після настання темряви.

Гронінген, Нідерланди

Гронінген, який захоплює дух із його молодіжною демографією та багатою історією, посів п'ятий рядок у цьому рейтингу. У місті, яке, згідно з легендою, було засноване вихідцями з античної Трої, 86% жителів заявили, що почуваються в безпеці, гуляючи вночі наодинці.


Білосток, Польща

Наступний у списку, Білосток, приваблює туристів своєю старовинною архітектурою та замком Палац Браницьких, відомим як "польський Версаль". Тут також 86% місцевих жителів підтвердили своє почуття безпеки на ніч.


Любляна, Словенія

На третьому місці рейтингу розташувалася Любляна. Ця столиця відома своїм середньовічним духом та Містом Дракона, де місцеві та гості міста можуть загадувати бажання. Тут 87% опитаних висловили впевненість у своїй безпеці вночі.


Ов'єдо, Іспанія

В іспанському Ов'єдо, який славиться своїми навчальними закладами та багатою історією, 87% мешканців відчувають безпеку при нічних прогулянках, що підняло його на другий рядок списку.


Копенгаген, Данія

І нарешті, Копенгаген, столиця Данії, визнана найбезпечнішим містом ЄС у 2024 році. Тут 87% опитаних почуваються у безпеці вночі, а загальне задоволення життям сягає 100%. Не дивно, що Данія посідає друге місце у рейтингу найщасливіших країн світу.