Через більш ніж півроку Таїланд почав приймати туристів

Стало відомо, за яких умов курорт впускає мандрівників

Таїланд прийняв перших іноземних туристів вперше за останні сім місяців. Мандрівників впустили в країну за спецвізами. Про це пише Channel News Asia.

Так, у вівторок, 20 жовтня, в Таїланд прилетіли 39 мандрівників з Шанхая за програмою "Спеціальна туристична віза". Це перше таке прибуття з того часу, як туристам було заборонено в'їзд у зв'язку з пандемією коронавірусу.

90-денні візи видаються іноземним туристам, які мають намір перебувати в Таїланді не менше 30 днів. Візи можна продовжувати двічі. Мандрівники після прибуття зобов'язуються протягом 14 днів перебувати на самоізоляції в затвердженому урядом готелі або лікарні. Крім того, необхідно надати підтвердження про те, що планується довгострокове перебування в Таїланді. Також при собі у туристів повинні бути спеціальні страхові поліси. А ще слід пройти попереднє тестування на вірус.

Крім того, мандрівникам доведеться завантажити офіційний додаток для відстеження їх перебування.

Відзначимо, що в кінці жовтня Таїланд очікує ще як мінімум два інших рейси з Китаю, а на початку листопада - близько 400 іноземних відвідувачів. Йдеться як про рейси в Бангкок, так і про інші популярні напрямки, наприклад, південний курортний острів Пхукет.

Нагадаємо, Рада Європи визначив єдині індикатори для мандрівників. У МОЗ пояснили, чому Україна поза грою.