Головна Новини Дозвілля подорожі Як зміниться туризм у 2021 році: ціни, реформи, країни
commentss НОВИНИ Всі новини

Як зміниться туризм у 2021 році: ціни, реформи, країни

Що зміниться для туристів у 2021 році?

23 грудня 2020, 06:00
Поділіться публікацією:

Новий рік не за горами. Після майже року карантинних обмежень, локдаунів, відкриття кордонів і закриття, туризм готовий "відродитися" з рядом нових реформ і можливостей.

Як зміниться туризм у 2021 році: ціни, реформи, країни


Що зміниться?

У сфері послуг "нова норма" означає перехід до безконтактних сервісів. У перші місяці після зняття обмежень в конкретних країнах очікується нашестя туристів, які "зголодніли" за подорожами в умовах річної ізоляції. Основна проблема туризму 2021 року — крайність. Тривала заборона на в'їзд в країну спровокує різкий потік туристів, коли обмеження будуть зняті, і, як наслідок, ймовірність неконтрольованого поширення вірусу знову. Основним завданням туристичного бізнесу буде контроль над потоком іноземців, попри відкриття кордонів. Країни, що провалять цю місію, повісять на свою систему охорони здоров'я важкий фінансовий тягар, за який доведеться відповідати місцевим платникам податків.


Що вплине на вартість авіаквитків?

До жовтня ціни на авіаквитки у світі були рекордно низькими, тобто на 20-35% нижче, ніж в той самий період 2019 року. Але тут з'явилася вакцина... З листопада фіксують зростання цін на авіаквитки, яке почалося через появу перших замовлень на вакцини. У Нігерії, наприклад, підняли середню вартість авіаквитків на 120%, як тільки в країні поширилися чутки про вакцину в Африці.

Будь-яка хороша транспортна компанія має на руках дослідження про контракти медичних компаній на постачання вакцин в різні країни. Мова йде не про проект COVAX, а про закупівлі великих медкомпаній в конкретних країнах, які не упустять свою можливість отримати прибуток. Поява вакцини в країні корелює з вартістю квитків. Крім того, регулювання вартості квитка також є хорошим способом обмежити неконтрольований потік туристів, які можуть "відродити" COVID, тому державна авіакомпанія буде змінювати ціни відповідно і з цим фактором.


В які країни й чому?

Деякі країни будуть вводити "пільги" для паркування літаків або проводити інші заходи, які збільшать кількість міжнародних рейсів. Така глобальна реформа буде прийнята не відразу: країни можуть запустити пілотні проекти, які підтвердять ефективність нововведення. Надання "пільг" для міжнародних рейсів збільшить потік туристів в одні країни, і, як наслідок, він зменшиться в інших.


На що потрібно звернути увагу туристу 2021 року?

Потрібно вибирати компанії, які активно впроваджують дистанційні технології для обслуговування. Наприклад, "безконтактне" обслуговування гостей в готелі за допомогою штучного інтелекту і комплексні платформи для туристів. У 2021 році таких буде більш ніж достатньо. Після пандемії буде різкий приплив відвідувачів ресторанів, які захочуть обідати не вдома через соціальний аспект. У деяких ресторанах відвідувачів обслуговує чат-бот, щоб виключити ризик зараження.

Раніше "Коментарі" повідомляли про непідтверджені ціни на 5 кращих вакцин від COVID-19.







Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини