Як правильно змивати макіяж, щоб не нашкодити шкірі

Процедури зняття макіяжу часто не приділяють належної уваги

Наша шкіра потребує особливого і системного догляду. Але багато дівчат не замислюються про це, тому забувають змивати макіяж на ніч, а то і зовсім не правильно очищають шкіру від косметичних засобів. На своїй сторінці в Instagram лікар-дерматолог Світлана Якубовська розповіла, як очистити шкіру від make-up.

Фахівець розповіла, що неправильне видалення макіяжу може погіршити стан нашої шкіри, спровокувати появу вугрових висипань, а ще зробити подальший догляд болісним.

Отже, якщо ви не використовуєте тональний крем, пудру, ВВ - та інші подібні засоби, то ввечері ви цілком можете вмитися тільки звичним очищаючим гелем/пінкою.

Якщо ж ви застосовуєте тональні основи, коригувальні засоби, санскрин з тоном тощо, то все це краще видаляти в 2 етапи:

- спершу ви "розтворюєте" і змиваєте сам макіяж спеціальним засобом (міцеллярною водою, гідрофільним маслом або молочком);

- завершує етап очищення гелем/пінкою для вмивання;

Але завжди варто орієнтуватися не тільки на рекомендації, але і на ваші відчуття.

Щоб зрозуміти, чи потрібне вам подвійне очищення чи достатньо буде застосування одного гелю, зверніть увагу на наступні фактори:

- протріть обличчя білим ватним диском, змоченим тоніком: якщо бачите плями, забарвлення диска тоном, то значить очищення недостатньо.

- якщо ви після вмивання відчуваєте жирність, липкість на обличчі, то значить треба брати додаткові засоби для очищення шкіри.


Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які лайфхаки можна застосовувати для створення вечірнього макіяжу.