Головна Новини Дозвілля стиль і краса Експерти розповіли, як коронавірус вплинув на користування парфумів
commentss НОВИНИ Всі новини

Експерти розповіли, як коронавірус вплинув на користування парфумів

Пандемія внесла свої корективи у роботу над створенням аромату, парфумерам все важче знайти натхнення

22 листопада 2020, 03:00
Поділіться публікацією:

Для деяких експертів це можливість по-іншому подивитися на індустрію та прийняти нові виклики. 

Експерти розповіли, як коронавірус вплинув на користування парфумів

Фото з відкритих джерел

З початком пандемії з’явилася думка, що медична маска для обличчя знищила усю романтику та необхідність у парфумах. До того ж маска стала фізичним бар’єром між носом та запахами з навколишнього середовища. Кращі творці ароматів з всього світу з цим не погоджуються. 

Парфумери з Барселони у створені нових запахів не можуть не враховувати новий повсякденний атрибут – маску. 

"Це правда, що коронавірус впливає на галузь парфумерії та творчий процес. Я хочу вірити, що ця ситуація завершиться і ми нарешті повернемося до життя без масок. Проблема полягає в тому, що якщо ми розроблятимемо парфуми, які можна відчути через маску, чи не будуть вони занадто концентрованими без неї", — повідомляє парфумер Сара Карнер.
Деяким людям подобається носити на собі парфуми, дехто включає їх до обов’язкового щоденного ритуалу. З маскою на обличчі дотримуватися цих своїх маленьких традицій стало важко. Тому парфуми перейшли з публічного простору в персональний. Пандемія нагадала людям, що парфуми – насамперед розкіш лише для себе.

Парфумери з Нью-Йорку навпаки вважають, що медична маска не заважає, а навпаки додає "таємниці" та посилює уяву. Також спеціаліст пророкує перехід продажів ароматів у цифровий формат. 

"Людські інстинкти прагнуть до комфорту. Це стосується й ароматів. Я переконаний, що нині просто треба створити щось нове", — повідомляє Фредерік Бушарді, парфумер з Нью-Йорку. 

Парижські експерти відзначають, що пандемія внесла свої корективи у роботу над створенням парфуму. Парфумерам все важче знайти натхнення, коли щодня носиш маску. 

"Пандемія перериває чуттєвість у відносинах. Люди не можуть доторкнутися, поцілуватися через дотримання дистанції. А парфуми частина цієї чуттєвості людей, контакт між якими втрачається", — повідомляє парижський парфумер  Антуан Мезондіє, творець ароматів для Тома Форда, Moschino Funny та Bottega Veneta. "Парфуми як друга шкіра. Думаю, що після пандемії слід очікувати сильніший попит на товари цього сегменту".

Раніше "Коментарі" писали про те, як доглядати за шкірою в зимовий період



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини