Скільки калорій ви спалюєте під час сексу

Незважаючи на найкращі наміри, життя часто може заважати нашим планам схуднути на кілька кілограм. Але є і хороші новини: вечірній секс замінить пропущене тренування й доставить набагато більше задоволення!


Регулярні заняття сексом мають безліч переваг для здоров'я - від поліпшення серцево-судинної системи до спалювання калорій. Насправді, згідно з даними Perfect Fit, секс і прелюдія спалюють стільки ж калорій (іноді й більше), що і середньостатистичне заняття в тренажерному залі.

В середньому дослідження показало, що 25 хвилин сексу спалює 69 калорій у жінок і 100 калорій у чоловіків. Також не варто забувати, що вагінальний секс збільшує частоту серцевих скорочень і опрацьовує м'язи всього тіла. Але є й інші, більш суттєві "спалювачі калорій", крім проникаючого сексу. Пристрасні поцілунки зажадають у організму до 230 калорій за кожні півгодини, що приблизно відповідає тому, скільки ви спалите за півгодини бігу.

Дослідження також виявило:

· заняття оральним сексом спалюють 100 калорій кожні півгодини;

· мануальний секс може спалювати 100 калорій на годину;

· масаж партнера спалює 80 калорій на годину;

· 45 хвилин мастурбації можуть спалити до 70 калорій.

· навіть ваші стогони під час сексу спалюють калорії - від 18 до 30.

Пози для сексу також можуть впливати на спалювання калорій. Жінки спалюють до 122 калорій за півгодини в ролі наїзниці, оскільки для цієї позиції потрібно набагато більше рухів і основної роботи. Собачий стиль спалює менше калорій для жінок, складаючи 98 за півгодини.

Незалежно від того, на якій сексуальної позиції ви зупинитеся, більшість положень спалюють стільки ж калорій, як 30-хвилинна прогулянка. Так що не переживайте, якщо сьогодні вранці ви пропустили урок пілатеса. Просто майте на увазі, що кількість спалюваних калорій у всіх різна й залежить від загального стану серцево-судинної системи.