Головна Новини Дозвілля секс Чому вчені назвали жіночий оргазм еволюційним пережитком
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому вчені назвали жіночий оргазм еволюційним пережитком

Досі вважалося, що у жіночого оргазму, на відміну від чоловічого, немає ніякої біологічної функції

18 листопада 2020, 15:46 comments1338
Поділіться публікацією:

Протягом багатьох років люди були впевнені в тому, що жіночий оргазм не несе ніякої біологічної активності, крім, звичайно ж, задоволення сексуальних бажань. Але вчені зі Сполучених Штатів недавно зробили нову заяву: колись жіночий оргазм міг запускати овуляцію під час інтимної близькості, але потім ця особливість втратилася в ході еволюції.

Чому вчені назвали жіночий оргазм еволюційним пережитком

Чому вчені назвали жіночий оргазм еволюційним пережитком. Фото: unsplash

Вони додали, що у тварин певного виду (кішки, кролики, тхори, верблюди) збереглася ця особливість, про яку ми говорили вище — овуляція у самок відбувається безпосередньо під час парування. Але у людей це працює трохи по-іншому, тому що овуляція взаємопов'язана з регулярним циклом, який, як правило, триває протягом 28 днів.

"На більш ранніх етапах еволюційного розвитку, вихід дозрілої яйцеклітини з яєчника провокувався в результаті оргазму під час статевого акту. Виходить, що оргазм у сучасних жінок можна вважати чимось на зразок еволюційного пережитку", — резюмують експерти з Єльського університету.

Вони також зазначили, що жіночий оргазм — це досить складний біологічний механізм, тому у нього точно повинна бути конкретна біологічна функція. Фахівці не припиняють вивчати це питання, щоб мати можливість допомогти тим жінкам, які не отримують задоволення від сексу зі своїм партнером.

Також видання "Коментарі" розповість, 5 простих кроків, як досягти оргазму.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини