Як різка відмова від хліба може вплинути на організм

Ви можете спостерігати "скачки" настрою, через відчутний голод, а голодна людина не може бути в гарному настрої

Британські вчені виявили, що і в результаті різкої відмови від хліба бувають побічні дії. Згідно з науковими дослідженнями, було доведено, що різка відмова від хліба може дуже негативно вплинути на ваше самопочуття в цілому, пише Еatthis.

Незалежно від сорту хліба, вживання хліба можна використовувати для отримання енергії. Відмовившись від цього продукту, ви відмовляєтеся від великого джерела енергії у своєму раціоні, який вам доведеться шукати в інших продуктах. При зменшенні вуглеводів, які ви отримували саме з хліба, ви будете помічати зниження ваги.

Ви можете спостерігати "скачки" настрою, через відчутний голод, а голодна людина не може бути в гарному настрої. Тому, якщо відмовляєтеся від хліба, слід його замінити чимось іншим, щоб бути ситим.

Нагадаємо, врач-дієтолог Марія Черняєва зазначила, що за складом свіжоспечений хліб відрізняється від трохи полежати. У ньому більше кислотності, тому він складно перетравлюється, а його вживання може зашкодити травленню і загострити хронічні захворювання шлунково-кишкового тракту (гастрит, виразку шлунка і т.д.). Людям з такими проблемами краще вживати продукт, якому вже 8 годин, або вчорашній хліб. Спеціаліст зазначила, що в міру того, як хліб черствіє, його структура змінюється. Саме цей процес впливає на корисні і шкідливі властивості продукту. Багато хто любить свіжий хліб за його м'якість, аромат і приємний смак, але як раз це лікар і називає його недоліком. За словами Марії, чим смачніше і рум'яний хліб, тим більше його хочеться їсти, а це може погано позначитися на фігурі. Дієтолог каже, що в магазинах часто користується цією "слабкістю" людей, тому печуть свіжий хліб та інші вироби, буквально відразу виставляючи їх на продаж. Більш детально читайте в нашому матеріалі.