Як перестати звертати увагу на чужу думку

Психологи розповіли, що потрібно зробити, щоб перестати звертати увагу на чужу думку

На жаль, багато людей часто прислухаються до чужої думки, бояться розмов і осуду, тому не наважуються на якісь вчинки, які могли б змінити їхнє життя на краще. Але навіщо нам завойовувати увагу чужих людей? Як від цього позбутися?

Ми забуваємо запитати себе, чи подобаються нам ці люди чи ні

Обмежте спілкування з людьми, які змушують вас відчувати себе гірше, ніж ви цього заслуговуєте. Щоб перестати думати про те, що говорять інші, ви повинні переорієнтувати свої цілі. Так ви прийдете до висновку, що не кожна людина буде вписуватися в ваш особистий план успіху. Запитайте себе, чи мотивують вас ці люди? Чи допомагають вам саморозвиватися?

Чужа думка не повинна керувати вами

Будьте собою, а не тим, ким вас хочуть бачити оточуючі. Робіть тільки те, що хочете ви, а не інші люди. Зосередьтеся на своїх цілях, бажаннях, слухайте свій внутрішній голос. Світ повинен побачити весь ваш потенціал, і ви не можете дозволити комусь відняти це у вас.

Не принижуйте себе

Не змушуйте себе заспокоюватися. І ні в якому разі не давайте себе приручати. Чи можете ви змусити себе бути схожим на іншого? Ні, це не спрацює. Ваш мозок і тіло буде відштовхувати та відторгати все, що вам не підходить. Ви будете це відчувати кожною клітинкою свого організму. Чужа думка може поневолити вас - не дозволяйте йому цього. У вас є свої цілі в житті. Як тільки ви це усвідомлюєте, вам буде простіше не думати про те, що говорять інші.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що експерт в області позитивної психології, автор книги "Переваги щастя" Шон Ачор придумав унікальну техніку, яка допоможе переключитися на позитивний настрій за короткий час.