Головна Новини Дозвілля саморозвиток Вибух кита після смерті: ТОП 5 відео свідків
commentss НОВИНИ Всі новини

Вибух кита після смерті: ТОП 5 відео свідків

Чому кити вибухають після смерті?

29 листопада 2020, 02:10 comments24855
Поділіться публікацією:








Щороку близько 2000 китів застряють на березі. Вчені не можуть однозначно пояснити причину цього явища. Як правило, це пов'язано з полюванням близько біля берега, погодними умовами й навіть поганим самопочуттям особини. Чому вибухають кити на березі?

Вибух кита після смерті: ТОП 5 відео свідків

Фото: из открытых источников

Наприклад, синій кит, коли вмирає в дикій природі, опускається на дно океану, де його в кінцевому підсумку з'їдають акули, риби й крихітні черви. Цей процес розкладання може тривати до 30 років — це природно і більш ніж екологічно, як повідомляють фахівці.

Коли кита викидає на берег, така "розкішна" смерть йому не світить. Газ накопичується всередині кита, коли вміст його шлунку починає розкладатися; через його товстий, жорсткий жир і шкіру газ не може бути випущений. Вибух туші кита відбувається, коли тепло і власна вага кита призводять до закриття деяких отворів, що ще більше посилює проблему. За словами морського біолога Ендрю Талера, вибух кита — "один з найгірших запахів у світі".

Це явище спостерігається не тільки у китів — накопичення і подальше виділення газу відбувається у більшості тварин, коли вони розкладаються. Але оскільки кити набагато більші, вибух більш помітний.

ТОП 5 відео вибуху китів:


Раніше "Коментарі" писали про 30 кращих фільмів за останнє десятиліття .






Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини