Головна Новини Дозвілля саморозвиток «У наступному році я обіцяю ...» або новорічні резолюції дітей
commentss НОВИНИ Всі новини

«У наступному році я обіцяю ...» або новорічні резолюції дітей

Обіцянки й рішення під Новий рік - не тільки для дорослих! Ось прості та практичні способи, щоб допомогти вашим дітям прийняти новорічні резолюції

21 грудня 2020, 11:53
Поділіться публікацією:


«У наступному році я обіцяю ...» або новорічні резолюції дітей

Фото: liveinternet.ru

Новий рік — це традиційний час, щоб відсвяткувати новий початок, і діти у віці 7-12 років знаходяться на ідеальній стадії, щоб навчитися приймати рішення. Діти в цьому віці починають відкривати й ставити перед собою більш широкі і самостійні цілі.

Стати хорошим прикладом

Як батькам вам дуже важливо практикувати те, що ви проповідуєте. Чи вірите ви самі в обіцянки, які даєте? Досягаєте поставлених цілей?

Пропонуйте, а не диктуйте резолюції

Пам'ятайте, що ви не повинні приймати рішення за свою дитину! Ви можете направляти та запропонувати загальні категорії для зміни, допомогти дитині уточнити цілі, переконатися, що вони відповідають віку, але діти повинні придумати собі резолюції самі.

Скоротіть список резолюцій

В кінцевому підсумку, в списку резолюцій ваших дітей має бути 2-3 значущих пункти. Величезний список обіцянок буде заважати дитині сконцентруватися над виконанням конкретних завдань. Візьміть чистий аркуш паперу і попросіть дитину записати його три головні рішення. Заохочуйте цілі, які знаходяться в межах досяжності дитини, наприклад: "Я буду тримати свою кімнату в чистоті", "Я збираюся бути кращим другом", "Я буду більше читати" або "Я збираюся стати кращим гравцем в теніс у своїй команді" — ці широкі резолюції також повинні бути розбиті на здійсненні підпункти — кроки.

Черепашачими кроками до великої мети

Допоможіть своїм дітям "роздрібнити" їх цілі на прості "черепашачі" кроки. Самодисципліна як м'яз, яка росте повільно — якщо ви візьмете на себе занадто багато, в результаті ви отримаєте лише втому і невдоволеність собою.

Не турбуйтеся про провали — чекайте їх

Якщо ваша дитина не досягає прогресу у своїй резолюції, не лайте її, а запитаєте: "Що тобі заважає?" Якщо обраний метод досягнення мети не працює, ви завжди можете допомогти дитині знайти нове більш практичне рішення.

Зробіть новорічні обіцянки сімейним ритуалом

Коли ви обмінюєтеся новорічними обіцянками один з одним — це зближує вас. Ви можете зробити цей час ще більш значущим, додаючи елементи ритуалу: включіть музику, запаліть свічки, приготуйте гарячий шоколад із зефіром або тепле молоко з корицею.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини