Три продукти, які корисно їсти на ніч

Експерти не рекомендують різко обмежувати кількість калорій

Як відомо, у період похолодання люди генетично запрограмовані збільшення ваги. Дієтологи радять тим часом запам'ятати кілька правил зимової дієти. Експерти не рекомендують різко обмежувати кількість калорій: це небезпечно, бо може знизити імунітет та відкрити шлях інфекціям, застуді та грипу, пише zira. Головне – визначити набір необхідних для організму взимку продуктів. Це нежирні борщі (краще на курячому бульйоні), овочеві супи та каші, юшки з квасолі та гороху.

Це можуть бути салати з олією, вінегрети та квашена капуста. Це страви із запеченої печінки та жирних сортів морської риби. Хліб краще брати з муки грубого помелу. Це вершкове масло, сухофрукти та мед. Це все овочі та фрукти, які є. Дієтологи не радять взимку вибирати монодієти, засновані на споживанні лише одного або двох-трьох продуктів. У зимовому меню головною стравою має бути суп. Тарілка супу на обід творить дива: ви поглинаєте їжі на 100 калорій менше, ніж звичайно, протягом дня. На друге найкраще підійдуть риба та птах, бо взимку без білкової їжі не обійтися. Перевагу слід віддавати індичці, курцеві, яловичині. У раціоні обов'язково має бути жирна риба типу лосося, форелі, макрелі.

Нагадаємо, щоб прибрати вісцеральний жир, який утворюється навколо органів, потрібно переглянути свій раціон і зайнятися фізичними вправами. Дієтолог Дженаед Броделл розповів, які продукти сприяють його спалюванню на животі.

Експерт радить додати в меню жирні сорти риби, наприклад, лосось, сардини або оселедець, тому що вони багаті на ненасичені жирні омега-3 кислоти, що мають кардіо захисні властивості. Часте вживання риб'ячого жиру також запобігає запаленню та знижує стрес, який є однією з причин набору зайвої ваги.