Головна Новини Дозвілля саморозвиток П'ять нових слів, значення яких ви можете не знати
commentss НОВИНИ Всі новини

П'ять нових слів, значення яких ви можете не знати

Спочатку складно зрозуміти, що ховається за новим словом

22 грудня 2020, 00:30 comments1097
Поділіться публікацією:

Сучасний світ стрімко змінюється, з'являються нові явища, старі форми поведінки трансформуються і виникають нові терміни, зміст яких не всім вдається вловити правильно. Представляємо добірку слів, які ви могли часто чути, але не розуміти їх значення.

П'ять нових слів, значення яких ви можете не знати

значення яких слів ви можете не знати (фото з відкритих джерел)

Аутфіт

Напевно, ви вже неодноразово чули це слово, його часто використовують в модному світі. Перекладається воно як "вбрання", "екіпірування" і означає повний комплекс одягу, який включає аксесуари, взуття, основний комплект образу і т. д.

Вайб

Це сленгове слово, яке часто вживають в молодіжних колах. "Vibe" — це емоційний стан, настрій, який виникає при спілкуванні з кимось або характер якогось місця чи ситуації.

Абьюз

Слово "абьюз" перекладається як "зловживання", в суспільстві його вживають, коли хочуть сказати про насильство в широкому сенсі, але всередині близьких стосунків. Це психологічний тиск, токсичність, маніпуляція, загроза фізичного впливу над людиною.

Флюідность

Це слово має кілька значень, наприклад, "гнучкий", "нестійкий" або "мінливий". У сучасній мові флюідностью позначають розмивання гендерних кордонів. У це поняття входить як зміна соціальних ролей чоловіків і жінок, так і гнучке ставлення до визначення своєї статі.

Ейджизм

Це слово позначає дискримінацію людини на підставі її віку. Вона може застосовуватися в різних формах, включаючи упереджене ставлення або дискримінаційну практику, які сприяють закріпленню стереотипних уявлень.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що британський словник Collins назвав слово 2020 року.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини