Головна Новини Дозвілля саморозвиток П'ять цікавих фактів про їжу, про які ви навіть не здогадувалися
commentss НОВИНИ Всі новини

П'ять цікавих фактів про їжу, про які ви навіть не здогадувалися

Підбірка маленьких, але цікавих фактів в різної їжі

28 січня 2021, 15:45
Поділіться публікацією:

Одна з кращих речей — це збирати всілякі випадкові знання і дрібниці протягом усього життя. Різні дрібні факти можуть іноді допомогти вам підтримати розмову або ж скрасити незручну паузу.

П'ять цікавих фактів про їжу, про які ви навіть не здогадувалися

Цікаві факти, пов'язані з їжею - фото: з відкритих джерел

У цій статті ми розповімо вам про п'ять цікавих фактах, пов'язаних з різною їжею. Про них ви, швидше за все, ще не знали.

1. Ви втрачаєте до 30 відсотків своїх смакових рецепторів під час польоту

Висота в літаку може негативно позначитися на нашій здатності відчувати смак. Згідно з дослідженням 2010 року, проведеного Німецьким інститутом будівельної фізики ім. Фраунгофера, низький тиск на великій висоті знижує чутливість смакових рецепторів людини до солодкої і солоної їжі приблизно на 30 відсотків.

2. Мускатний горіх може бути смертельно отруйним

Трохи мускатного горіха в якійсь солодкій страві може надати їй додатковий смак і приємний пряний запах. Однак велика кількість мускатного горіха може виявитися токсичною. Дві-три чайні ложки цього інгредієнта в сухому вигляді можуть викликати галюцинації, судоми, біль, нудоту і параною, які можуть тривати кілька днів. Фактичні смертельні випадки рідкісні, але вони траплялися.

3. Жінок приваблює аромат лакричних цукерок і огірка Good & Plenty

У 2005 році Фонд досліджень запаху і смаку з'ясував, що найбільш привабливим запахом для жінок були лакричні цукерки марки Good & Plenty в поєднанні з огірками. Практично такий же ефект мав запах бананово-горіхового хліба.

4. Солодку вату створив дантист

У 1897 році стоматолог Вільям Моррісон і Джон Вартон винайшли машину для виробництва цукрової вати. Дантист, безсумнівно, допоміг іншим в його професії продовжувати залучати безліч клієнтів, адже ця солодкість дуже шкідлива для зубів.

5. Поняття "грушевий сидр" не існує

"Сидр" — це алкогольний напій, приготований виключно зі зброджених яблук. Напій, звичайно, можна робити з груш, але це вже буде не сидр, а "perry". Він був популярний в Англії протягом століть, але в другій половині двадцятого століття втратив популярність.

Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі" повідомляв про те, чим корисні обійми і факти про них, які ви можете не знати, а також про те, що сир брі захищає від раку шкіри.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини