П'ять цікавих фактів про їжу, про які ви навіть не здогадувалися

Підбірка маленьких, але цікавих фактів в різної їжі

Одна з кращих речей - це збирати всілякі випадкові знання і дрібниці протягом усього життя. Різні дрібні факти можуть іноді допомогти вам підтримати розмову або ж скрасити незручну паузу.

У цій статті ми розповімо вам про п'ять цікавих фактах, пов'язаних з різною їжею. Про них ви, швидше за все, ще не знали.

1. Ви втрачаєте до 30 відсотків своїх смакових рецепторів під час польоту

Висота в літаку може негативно позначитися на нашій здатності відчувати смак. Згідно з дослідженням 2010 року, проведеного Німецьким інститутом будівельної фізики ім. Фраунгофера, низький тиск на великій висоті знижує чутливість смакових рецепторів людини до солодкої і солоної їжі приблизно на 30 відсотків.

2. Мускатний горіх може бути смертельно отруйним

Трохи мускатного горіха в якійсь солодкій страві може надати їй додатковий смак і приємний пряний запах. Однак велика кількість мускатного горіха може виявитися токсичною. Дві-три чайні ложки цього інгредієнта в сухому вигляді можуть викликати галюцинації, судоми, біль, нудоту і параною, які можуть тривати кілька днів. Фактичні смертельні випадки рідкісні, але вони траплялися.

3. Жінок приваблює аромат лакричних цукерок і огірка Good & Plenty

У 2005 році Фонд досліджень запаху і смаку з'ясував, що найбільш привабливим запахом для жінок були лакричні цукерки марки Good & Plenty в поєднанні з огірками. Практично такий же ефект мав запах бананово-горіхового хліба.

4. Солодку вату створив дантист

У 1897 році стоматолог Вільям Моррісон і Джон Вартон винайшли машину для виробництва цукрової вати. Дантист, безсумнівно, допоміг іншим в його професії продовжувати залучати безліч клієнтів, адже ця солодкість дуже шкідлива для зубів.

5. Поняття "грушевий сидр" не існує

"Сидр" - це алкогольний напій, приготований виключно зі зброджених яблук. Напій, звичайно, можна робити з груш, але це вже буде не сидр, а "perry". Він був популярний в Англії протягом століть, але в другій половині двадцятого століття втратив популярність.

Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі" повідомляв про те, чим корисні обійми і факти про них, які ви можете не знати, а також про те, що сир брі захищає від раку шкіри.