Науково доведено: 3 способи бути щасливим

Завдяки кільком простим способам можна стати щасливішим

Багато хто замислюється про те, в чому полягає секрет щастя і що робити для того, щоб його відчувати. Насправді це набагато простіше, ніж нам може здаватися. На сьогодні вже існує величезна кількість доведених наукою методів, які допоможуть вам стати щасливішими.

Вчені, провівши масу досліджень, з'ясували, що ж потрібно робити для того, щоб відчувати себе щасливим. Ми розповімо вам про три способи зробити з себе абсолютно щасливу людину.

1. Щось нове

Дізнайтеся щось нове, навіть якщо це викликає стрес. Опануйте новим навичками - стрес зараз, щастя пізніше. Дослідження показують, що ви будете почувати себе щасливішими після такого експерименту.

У 2009 році в журналі Journal of Happiness Studies були опубліковані результати досліджень. Як виявилося, в учасників, які проводили час за якимись новими заняттями, в той момент рівень щастя знижувався, але потім, через деякий час, він ставав все вище і вище.

Ключовим моментом, згідно з дослідженням, є вибір правильної навички, яку потрібно освоїти. Разом з тим потрібно поставити собі завдання, виконуючи яку потрібно буде вийти зі своєї зони комфорту.

2. Вправи

Вправи настільки сильно впливають на наше щастя, що це є ефективною стратегією подолання депресії. У дослідженні, цитованому в книзі Шона Ахора "Перевага щастя", три групи пацієнтів лікували депресію за допомогою ліків, фізичних вправ або їх комбінації. Результати цього дослідження дивні: хоча всі три групи зазнали схожі поліпшення в рівні щастя на ранньому етапі, наступні оцінки виявилися радикально різними.

З тих, хто приймав тільки ліки, 38 відсотків знову впали в депресію. Ті, хто в комбінованій групі, відчували себе трохи краще, з 31 відсотком рецидивів. Але найбільший шок був для групи, яка виконувала вправи: у них частота рецидивів склала всього 9 відсотків.

3. Подяка

Був проведений експеримент, в якому учасники наголошували на тому, за що вони були вдячні кожен день, їх настрій поліпшувався тільки завдяки цій простій практиці. Результати були опубліковані в журналі Journal of Happiness Studies. Як виявилося, написання подячних листів здатне дуже підняти настрій.

Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі" повідомляв про п'ять ранкових ритуалів для поліпшення обміну речовин, а також про те, що медики назвали продукти, які краще не купувати в супермаркетах.