Фахівці нагадали про шкідливі наслідки недосипання

оли тіло не отримує достатнього відпочинку, воно намагається це якось компенсувати

Для багатьох з нас лягти спати пізніше звичайного стало настільки буденним явищем, що ми не звертаємо на це уваги. А даремно. Виявляється, недосипання забирає у людини роки життя. Сонливість може підвести нас на роботі, навчанні, завдати шкоди відносинам, стати причиною раптових спалахів гніву і депресії й навіть становити загрозу життю, пише regnum.

Як недосипання впливає на ваш організм?

Знижений імунітет. Саме коли ми спимо, кора головного мозку обробляє всю інформацію, що надійшла від внутрішніх органів, і запускає відновлювальні процеси. Якщо сну мало, організм не встигає латати діри, як наслідок, ми стаємо легкою мішенню для інфекцій і різних захворювань.

Старіння. Мелатонін не просто так називають гормоном молодості, цей потужний антиоксидант бере участь в процесах метаболізму, регулює діяльність ендокринної системи. Дефіцит сну позбавляє нас краси та довголіття.

Зайва вага. Коли тіло не отримує достатнього відпочинку, воно намагається це якось компенсувати. У першу чергу - підібрати поживних речовин. Ми починаємо переїдати. А порушений метаболізм не дозволяє якісно переробляти з'їдені калорії. Підсумок - удар по фігурі.

Нагадаємо, в округ пива ведеться багато дискусій, одні вчені говорять про його користь для здоров'я, а інші - перераховують його шкідливі властивості. Так чи інакше, захоплюватися хмільним напоєм точно не варто. Але недавно вчені знайшли у пива ще одну несподівану здатність. Дослідники зазначили, що алкогольний напій має високу харчову цінність, у його складі є вітаміни, мінерали, антиоксидантні речовини, які здатні підтримувати й покращувати роботу імунної системи.