Експерти розповіли про прості кроки, як знайти баланс між роботою та сім'єю

Правильний баланс між роботою та особистим життям чине позитивний вплив не тільки на вас, але і на ваших дітей

Баланс роботи та особистого життя - це взаємозв'язок між вашою роботою та іншими важливими речами в житті, такими як ваша сім'я, спорт, соціальне життя, домашні справи і так далі.

"На жаль, не існує універсальної формули балансу між роботою та сім'єю, - каже сімейний психолог Анастасія Бірюкова, - кожна сімейна ситуація відрізняється від іншої, тому є унікальною. Баланс також може часто змінюватися через зміни в робочому графіку, сімейних обставин та інших обов'язків".

Пам'ятайте - добре збалансоване життя може фактично вберегти вас від вигорання на роботі!

Користь для дітей

Щоб розвиватися і вчитися, дітям необхідні теплі, люблячі взаємини з батьками, їх увага та якісне проведення часу, коли ви фізично і емоційно присутні поруч зі своєю дитиною. Правильний баланс між роботою і домом допоможе вам знайти такий час для своєї дитини.

Користь для ваших відносин

Якісний час, проведений разом, є будівельним блоком всіх відносин, тому хороший баланс між роботою та особистим життям подарує вам час і енергію для поліпшення відносин з вашою дитиною і вашим партнером.

Чому потрібно, щоб ви кожен день переключалися від роботи?

Діти часто потребують вашої уваги в кінці дня - вони хочуть поділитися з вами новинами або попросити про яку-небудь допомогу. Варто витратити час, щоб зупинитися, послухати і налаштуватися на свою дитину. Коли ви зайняті, напружені або засмучені, вам може здаватися, що звернути увагу на дитину - це просто ще одна робота або відповідальність. Замість цього, почніть думати про те, як чудово повернутися додому до своєї сім'ї і поділитися цілим світом зі своїм малюком!

Щоденний перехід від роботи до дому

Спробуйте деякі з цих ідей по дорозі додому:

- вимкніть свій робочий телефон і налаштуйтеся на прослуховування музики, радіо або подкасту, читання або тренування - спробуйте прогулятися пішки або проїхатися на велосипеді додому, якщо можете.

- подумайте про те, як зробити подорож додому з роботи більш розслаблюючою. Постарайтеся організувати свою роботу на завтра так, щоб найскладніші завдання ви виконували на початку дня.

- постарайтеся встановити деякі кордони навколо того, скільки часу ви будете приділяти роботі вдома, включаючи час на перевірку електронної пошти або телефонні дзвінки.

- перемкніть свої думки на дитину, коли приходите з роботи додому.

Раніше "Коментарі" писали про відпустку в Туреччині: який район Аланії віддати перевагу для відпочинку.