Як і про що говорити на першому побаченні: думка експертів

Кілька порад, які допоможуть підготуватися до першого побачення

Всім нам добре відомо, що на першому побаченні ніяк не вдасться уникнути незручних пауз і затяжного мовчання. Щоб трохи виправити ситуацію, потрібно заздалегідь продумати, про що ви будете говорити зі співрозмовником. Американський психолог Річард Уайзман перерахував кілька безпрограшних тем для розмови.

Наукове дослідження показало, що люди, які на першій зустрічі говорили про подорожі, зустрічалися кілька разів або ж їх спілкування переросло в тривалі стосунки. А ті, наприклад, хто говорив про фільми, не бачилися більше одного разу, згідно зі статистикою.

Важливо не про що саме говорити, а як - такої думки дотримуються психологи. Секрет гарного спілкування полягає в тому, щоб уникати крайнощів.

Бути щирим зі своїм співрозмовником. Психологи поділилися, що є спеціальний перелік питань, який допоможе буквально за годину пізнати один одного.

А якщо ж розмова виходить зовсім нудною, то краще вже почати спірну тему. Наприклад, ви можете заговорити про аборти. Це допоможе відразу і себе показати, і з'ясувати ставлення вашого співрозмовника до певної проблеми.

Ден Аріелі, який є експертом з поведінкової економіки, запропонував свій список питань для першого побачення, щоб відразу виключити нудні теми:

• Скільки романів у тебе було?

• Коли ти розлучився зі своїм останнім партнером?

• Ти кому-небудь розбив серце?

• Як ти ставишся до абортів?

Також видання "Коментарі" розповість, помилка, яка може зіпсувати перше побачення.