Сучасна любов: як побудувати стосунки, щоб вони приносили радість

Сучасним людям потрібна нова мотивація, щоб створювати тривалі стосунки і сім'ї

Стосунки між жінкою і чоловіком - завжди актуальна тема. Однак із розвитком цивілізації і технічним прогресом сімейні та романтичні взаємини дещо змінилися.

Якщо раніше основною причиною одруження вважалася економічна (разом було легше вижити, аніж поодинці), нині це вже втратило свою актуальність. Тому сучасна людина все рідше обирає сім'ю і романтичні стосунки.

Однак союз має багато позитивних сторін. Якісні стосунки зменшують ризик розвитку депресії і тривожного розладу. Пари рідше курять і вживають алкоголь. Під час проживання з постійним партнером налагоджується сон. Що вже говорити про підтримку, енергію і почуття, що тебе хтось чекає вдома.

Щоб змінити своє ставлення до них і зрозуміти, що стосунки необхідні навіть у сучасному житті, видання Forbes пропонує такі стратегії:

1. Спробуйте практикувати гостьовий шлюб або гостьові відносини. Так у вас буде друга половинка, однак ви збережете особистий простір і свободу.

2. Вибирайте партнера не тільки за покликом серця. Романтика і закоханість через деякий час минуть. Однак є інші чинники, які збережуть сильний зв'язок між людьми: повага, спільні інтереси, фінансова стабільність.

3. Спробуйте немоногамні, так звані вільні стосунки. Дозвольте собі і партнеру спілкуватися з іншими представниками протилежної статі. Однак у цьому випадку варто обговорити межі, за які не можна виходити.

4. Ставтеся до розлучень простіше. "Дозвольте" собі одружуватися і розлучатися протягом життя, не вважаючи це "невдачею".

5. Не народжуйте дітей, якщо ви ще цього не хочете. Багато людей вважають, що нормальні сім'ї повинні виховувати і ростити малюка. Деякі ж дослідження свідчать про те, що пари без дітей - найщасливіші у стосунках. Тому дайте собі час і свободу від громадської думки.

Раніше сайт "Коментарі" повідомляв, як стати щасливим за 30 секунд.