Японська кухня: найкращі рецепти, які можна приготувати вдома

В основі – рис, локшина, риба та морепродукти, а з добавок – соєвий соус, імбир, васабі

Японська кухня - це багатовікові традиції, унікальна філософія та прагнення до досконалості в кожній страві. Мистецтво подачі, поєднання інгредієнтів та увага до деталей роблять японські страви не просто харчуванням, а й справжнім мистецтвом. Сьогодні ми пропонуємо вам поринути у світ японської кухні, представивши три рецепти, які дозволять вам доторкнутися до традицій Країни сонця, що сходить, прямо у себе на кухні.

1. Суші "Нігірі"

Інгредієнти:

  • Сира риба (лосось, тунець) - 200 г

  • Круглозерний рис - 1 склянка

  • Рисовий оцет - 2 ст. л.

  • Цукор - 1 ч. л.

  • Сіль - ½ ч. л.

Інструкція:

1. Рис ретельно промийте та варіть до готовності. Потім змішайте рисовий оцет, цукор та сіль, додайте до рису, перемішайте.

2. Рибу наріжте тонкими скибочками.

3. Сформуйте з рису невеликі брикети, зверху покладіть скибочку риби, надавши їй вигнутої форми.

4. Подавайте з соєвим соусом, васабі та імбиром.


2. Місо-суп

Інгредієнти:

  • Вода - 1 л

  • Місо-паста - 3 ст. л.

  • Тофу - 200 г

  • Водорості "Вакамі" - 1 ст. л.

  • Зелена цибуля - 2 пера

Інструкція:

1. Водорості замочіть у питній воді на 5 хвилин.

2. У каструлі доведіть воду до кипіння, додайте водорості та нарізаний кубиками тофу.

3. Зменште вогонь до мінімуму, додайте місо-пасту, перемішуючи до повного розчинення. Важливо не доводити до кипіння після додавання місо-пасти.

4. Подавайте суп, посипавши дрібно нарізаною зеленою цибулею.


3. Темпура

Інгредієнти:

  • Креветки, овочі (солодкий перець, баклажани, морква) - 500 г

  • Яйце - 1 шт.

  • Холодна вода - 200 мл

  • Пшеничне борошно - 1 склянка

Інструкція:

1. Підготуйте інгредієнти: креветки очистіть, овочі наріжте смужками.

2. Змішайте яйце з холодною водою, поступово всипаючи борошно, щоб вийшло рідке тісто.

3. Зануріть інгредієнти в тісто і обсмажте в глибокій олії до золотистої скоринки.

4. Подавайте з тертою редькою дайкон і соєвим соусом.


Японська кухня - це не тільки спосіб приготування їжі, а й філософія, яка вчить нас цінувати природний смак продуктів та насолоджуватися кожним шматочком. Ці три рецепти - лише мала частина величезного та різноманітного кулінарного світу Японії. Вони стануть чудовим початком для тих, хто хоче познайомитися з традиційною японською кухнею та додати до свого раціону щось нове та незвичайне. Приготуйте ці страви вдома, і нехай кожен укус буде невеликою кулінарною подорожжю в Країну сонця, що сходить.