Як зробити заправку для борщу на зиму: рецепт від відомого кухаря

Запасіться на зиму такою заправкою, щоб радувати близьких смачним гарячим борщем у холодну пору

Сани треба готувати влітку, а заправку для борщу на зиму - прямо зараз. Як зробити смачну основу для борщу з доступних інгредієнтів, розповів популярний кухар Євген Клопотенко.

На 3-4 невеликі банки об'ємом 0,375 - 0,5 л потрібні такі інгредієнти: два буряки, 4-5 томатів, два болгарських перці, дві моркви, дві ріпчасті цибулини, три зубчики часнику, десять гілочок кропу, 100-150 мл соняшникової олії, 3 ст. л. оцет (9%), 1 ст. л. цукру, 1 ст. л. солі.

Моркву очистити та натерти на тертці для корейської моркви або на крупній тертці. Очистити часник і дрібно порубати, а цибулю - нарізати дрібними кубиками. Болгарський перець очистити від насіння і нарізати середніми кубиками.

Додати в каструлю з товстим дном спочатку часник з цибулею і соняшникову олію. Тушкувати до прозорості протягом 3-4 хвилин. Потім додати моркву до цибулі з часником і знову тушкувати три хвилини до м'якості моркви. Далі додати перець в каструлю, продовжуючи тушкувати 2-3 хвилини.

Тепер потрібно натерти буряк на тертці для корейської моркви, відправити його до інших овочів Томати розрізати навпіл і натерти на крупній тертці так, щоб шкірка томату залишилася у вас в руках, бо вона не стане в пригоді.

Після влити отриману томатну масу в каструлю до овочів. Додати сіль і цукор, тушкувати заправку для борщу 25-30 хвилин.

Потім дрібно порубати зелень і додати до заправки. Влити оцет і тушкувати ще п'ять хвилин.

Розкласти отриману заправку по стерильних банках і закоркувати кришками. Зберігати заправку для борщу потрібно в прохолодному місці.

Раніше ми розповіли, як приготувати на зиму томатну пасту вдома.