Як зробити пельмені в 3 рази смачнішими: секретний інгредієнт при варінні

Як при варінні зробити пельмені у кілька разів смачнішим: експерти назвали "секретний" інгредієнт

Пельмені - смачна і проста страва, яку рятує в моменти, коли потрібно зварити щось на обід, а сил і часу не вистачає. Але важливо навчитися ще й правильно їх варити. Досвідчені господині знають один секретний інгредієнт, який допоможе зробити страву смачнішою у кілька разів. Що ж варто додавати?

Отже, щоб зварити пельмені, достатньо набрати води в каструлю, додати солі, можна лавровий лист, а коли вона закипить засипати в неї пельмені та чекати, коли вони приготуються. Але щоб тісто і м'ясо краще проварилися, потрібно скористатися одним лайфхаком.

Експерти радять заздалегідь дістати пельмені з холодильника, а не перед процесом приготування, щоб вони трохи адаптувалися до тепла, але не розкисли й не перетворилися на кашу. Після того як вода закипить, потрібно зменшити трохи вогонь, засипати пельмені, перемішати й чекати, поки напівфабрикати спливуть. А потім у каструлю слід повільно влити 1 склянку холодної води. І варіть далі, як завжди, поки вода не закипить вдруге.

З цього моменту за кілька хвилин можна вважати, що напівфабрикати повністю приготувалися. Перепад температури дозволяє їм краще проваритись і посилює їх смакові якості.

Нагадаємо, що заморожені "магазинні" пельмені іноді служать справжньою паличкою-виручалочкою для господинь. Але більшу роль відіграє якість продукту, тому при виборі готових пельменів важливо звертати увагу на кілька ознак.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, як приготувати смажені пельмені зі сметаною: справжній чоловічий рецепт.

Читайте також, що кухар назвав головні ознаки хороших пельменів.