Як замаринувати овочі для гриля: рецепт медової заправки

Овочі, підсмажені на грилі, стануть ще смачнішими і апетитнішими

Овочі на грилі – універсальна закуска, корисний гарнір і літній салат. Ця страва ідеально підійде як для вегетаріанців, так і для любителів м'яса. Пропонуємо вам рецепт медової заправки, яка додасть овочам неповторний смак і аромат.

Отже, для приготування маринаду вам знадобляться: баклажани, помідори, болгарський перець, морква, 4 зубчики часнику, 1,5 ст. л. меду, 1 ст. л. соєвого соусу, 6 ст. л. оливкової олії, сіль і перець за смаком.

Спосіб приготування: баклажани наріжте товстими пластами уздовж, болгарський перець наріж навпіл і видаліть насіння, а помідори та моркву наріжте кільцями. Змішайте оливкову олія з медом, соєвим соусом, подрібненим часником, сіллю і перцем за смаком.

У підходящій ємності залий овочі маринадом, ретельно перемішайте і залиште на 30 хвилин. Потім обсмажте овочі до темних смуг з обох сторін на сковороді гриль або на відкритій решітці на мангалі. Готові овочі доповніть свіжим розмарином. Приємного апетиту!

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, як приготувати смачний маринад для шашликів, щоб м'ясо вийшло соковитим.