Як приготувати ідеальні картопляні оладки.
Оладки картопляні - дуже ситна страва з картоплі. Їх навіть можна подавати як гарнір до м'ясної підливи.
Картопляні оладки - страва, яка знайома багатьом з дитинства. Ці пишні та золотисті ласощі не тільки прості у приготуванні, але й можуть стати окрасою як повсякденного, так і святкового столу. Сьогодні ми поділимося з вами докладним рецептом приготування картопляних оладок, який припаде до смаку навіть найвибагливішим гурманам.
Інгредієнти:
Картопля - 6 середніх бульб
Цибуля ріпчаста - 1 велика головка
Яйця - 2 штуки
Борошно - 3-4 столові ложки
Сіль за смаком
Чорний мелений перець - за смаком
Рослинна олія - для смаження
Підготовка продуктів: Перш за все, необхідно ретельно вимити картоплю та очистити її від шкірки. Цибулю слід очистити і нарізати на дрібні кубики. Після цього можна розпочати безпосередньо приготування.
Покроковий рецепт:
На тертці з дрібними отворами натерти картоплю. Щоб позбавитися зайвої рідини, картопляну масу слід добре віджати через марлю або за допомогою сита. Це допоможе оладкам вийти більш хрусткими.
Додати в картоплю дрібно нарізану цибулю, яйця, борошно, сіль та перець. Все ретельно перемішати до однорідної маси. Консистенція тесту має нагадувати густу сметану.
У сковороді розігріти олію. Ложкою викладати масу в сковороду, формуючи оладки. Смажити на середньому вогні до золотистої скоринки з обох боків, приблизно 3-4 хвилини з кожного боку.
Готові оладки викладати на паперовий рушник, щоб позбутися зайвої олії.
Подання: Картопляні оладки зазвичай подаються гарячими. Їх можна подати зі сметаною, м'ясним чи грибним соусом. Також вони чудово поєднуються з яблучним пюре, що додасть нотку незвичайності до звичної страви.
Варіації рецепту: Для тих, хто любить експериментувати, можна додати в оладки зелень або подрібнений часник, що надасть страві пікантності та новизни. Також замість борошна можна використовувати кукурудзяний крохмаль, який зробить оладки ще більш хрусткими.
Картопляні оладки - це не тільки смачно, а й максимально просто. Ця страва підійде для будь-якого випадку: чи то вечеря в родинному колі, чи частина святкового меню. Дотримуючись нашого рецепту, ви легко зможете порадувати своїх близьких домашнім і ароматним стравою.