Головна Новини Дозвілля рецепти Вірус не пройдет: рецепт лікувального курячого бульйону
commentss НОВИНИ Всі новини

Вірус не пройдет: рецепт лікувального курячого бульйону

На приготування лікувального бульйону піде багато часу, але чого не зробиш заради здоров'я

17 листопада 2020, 12:00
Поділіться публікацією:

Курячий бульйон незамінний в раціоні тих, хто хворіє або вже одужує в поточний епідсезон. Приготування правильного, лікувального, курячого бульйону вимагає часу, але результат виправдовує всі зусилля. Рецептом поділилося видання "Гастроном".

Вірус не пройдет: рецепт лікувального курячого бульйону

Фото: Гастроном

Для приготування 2,5 л знадобляться такі інгредієнти: остов від 1 великої курки (хребет, кінчики крил, шия, зайві шматочки шкіри та жиру), 2 курячі стегенця на кістці, 2 середніх цибулини, 1 середня морквина, 7-9 зубчиків часнику, 3 см свіжого кореня імбиру, 1 середній пучок петрушки та/або кропу, 1 ч. л. суміші перців горошком і сіль.

Спочатку потрібно залити курячий остов 3,5 л холодної води, на середньому вогні довести до кипіння, посолити, зняти піну.

Поки бульйон закипає, слід промити моркву і цибулю, не очищаючи, розрізати навпіл. Обпалити на сухій сковороді або прямо на конфорці до коричневих підпалин. Знявши піну, покласти в каструлю овочі та перець горошком.

Далі зменшити вогонь до мінімального — бульйон повинен тільки злегка тремтіти й іноді видавати один-два "бульки". Додати нарізаний скибочками імбир і роздавлений часник. Варити, не закриваючи кришкою, 3 години.

Тепер додати курячі стегенця і стебла зелені, варити ще 1 годину. Процідити бульйон і остудити.

Можна зняти жир: для цього потрібно поставити бульйон в холодильник на кілька годин і жир застигне на поверхні кіркою, яка легко видаляється. Перед подачею бульйон слід прогріти, додати м'ясо, посипати рубаною зеленню.

Раніше ми публікували рецепт корисного в сезон застуд киселю.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини