Три науково доведені способи уповільнити старіння

Звичайно, вічної юності не існує. Але якщо клітини вашого організму отримують достатньо кисню, їх старіння сповільнюється

Повернути час тому і повернутися до своїх вісімнадцяти, на жаль, все ще неможливо. Але наука стверджує, що ми можемо сповільнити старіння. Виглядати на десять років молодше за свій вік — реально! Звичайно, вічної юності не існує. Але якщо клітини вашого організму отримують достатньо кисню, їх старіння сповільнюється, пише championat.

Регулярне обстеження

З віком багато хто несподівано виявляє у себе хронічні захворювання, які можна було виявити на ранній стадії. Щоб упіймати та скоригувати будь-яку зміну в роботі організму, важливо регулярно проходити диспансеризацію або її сучасний аналог: комплексну діагностику чек-ап.

Зелені овочі

Корисні яскраво-зелені, листові та деякі інші овочі із сімейства хрестоцвітих: редис, кабачки, капуста, цвітна капуста, брюссельська капуста, шпинат, броколі, спаржа. Якщо є в достатній кількості, покращується стан серцево-судинної системи, нормалізується артеріальний тиск, організм отримує захист від раку та токсинів. За оцінкою дієтологів, людині потрібно за день приблизно 115-120 г таких овочів.

Захист від сонця

Виходячи на вулицю, важливо захищати свою шкіру від впливу небезпечного ультрафіолету – однією з головних причин розвитку раку шкіри. Крім того, саме ультрафіолет – причина появи ранніх зморшків та швидкого старіння шкіри. Використовуйте засоби з рівнем SPF не нижче 30, а також не забувайте зволожувати шкіру.

Нагадаємо, для любителів кави є хороша новина — підбадьорливий напій здатний покращити пам'ять та когнітивні функції. Такого висновку дійшла група міжнародних вчених із Данії та Португалії. Як повідомляє Molecular Nutrition & Food Research, кофеїн зміцнює зв'язки між різними відділами мозку, збільшуючи увагу і в цілому мозкову активність. В рамках дослідження експерти оцінили ризик розвитку метаболічних порушень у 842 учасників, які не страждають на деменцію. Експеримент тривав упродовж 12 років. Вчені найбільшу увагу приділяли дієті пацієнтів, перевіряючи зв'язок між тим, що пацієнт вживає і як це впливає на його самопочуття. Фахівці порівнювали активність мозкових зв'язків у тих, хто пив каву щодня, і тих, хто її зовсім не вживає.