Головна Новини Дозвілля рецепти ТОП-5 коктейлів з осінніх ягід
commentss НОВИНИ Всі новини

ТОП-5 коктейлів з осінніх ягід

Рецепти смачних настоянок

23 жовтня 2020, 12:00
Поділіться публікацією:

Осінь щедра на ягоди, які стануть гарною основою для різних коктейлів. Вашій увазі п'ять рецептів цікавих напоїв, розміщених виданням "Гастроном".

ТОП-5 коктейлів з осінніх ягід

Каліфорнійський лікер з шипшини

Інгредієнти: 1 л бренді або коньяку, 400-450 г шипшини, 150 г коричневого цукру, цедра 1 лимона, половина палички кориці, 2 бутони гвоздики, 2 см ванільного стручка. Ягоди шипшини вимити, очистити від плодоніжок і обсушити. Проткнути кожну ягоду шпилькою до серцевини, пересипати ягоди в банку, заповнивши її доверху. Додати цукор і спеції, цедру лимона. Влити в банку доверху бренді, щільно закупорити і поставити на 3 місяці в тепле місце. Потім злити настій — він повинен бути густим, тягучим, як сироп. Через сито віджати в сироп залишки ягід і процідити. Знову щільно закоркувати місткість і залишити лікер настоюватися далі. До дегустації можна приступити вже через пару місяців. Чим довше настоювати лікер, тим він смачніший.

Горобинівка з чорноплодки та кислих яблук

Інгредієнти: 0,75 л горілки, 400 г чорноплідної горобини, 400 г кислих яблук (найкраще — антонівка), 4 ст. л. меду, 200 г цукру. Горобину очистити від хвостиків і гілочок, обсушити. Яблука розрізати навпіл, видалити качани і нарізати тонкими часточками. Закип'ятити 1 л води, засипати в неї цукор і зварити сироп. Додати в сироп ягоди, варити 5 хвилин, потім додати часточки яблук, проварити ще 5 хвилин. Остудити фрукти в сиропі, перекласти разом з сиропом в пляшку або банку. Влити горілку, перемішати. Щільно закрити і прибрати в тепле темне місце на 1 місяць. Процідити, додати мед, знову закоркувати і настоювати ще тиждень.

Брусничний мартіні

Інгредієнти: 200 мл білого вермуту, 120 мл горілки, 1 стакан брусниці та ще трохи для прикраси, 2 ст. л. цукру, 1 ст. л. цукрової пудри. Брусницю розштовхати, викласти в сотейник, додати цукор і 400 мл води. Довести до кипіння, закрити, зняти з вогню і остудити. Процідити брусничний відвар, з'єднати в глечику з горілкою, вермутом і добре охолодити. Коктейль прикрасити ягодами на шпазі.

Журавлина в цукрі

Інгредієнти: 20 мл лимонної горілки, 20 мл журавлинівки з апельсином, 30 мл журавлинного соку, 20 мл свіжого лимонного соку, 10 мл цукрового сиропу, ягоди журавлини для прикраси. Змішати всі інгредієнти в шейкері, збити. Процідити в невисокий стакан, наповнений кришеним льодом. Прикрасити ягодами журавлини.

Обліпиховий грог

Інгредієнти: 220 мл темного рому, 160 г ягід обліпихи, 100 мл міцно завареного зеленого чаю, 1 паличка кориці, 100 г квіткового меду, лимон або апельсин для подачі. Обліпиху потовкти або подрібнити в блендері. Закип'ятити 800 мл води із зеленим чаєм, викласти в цю суміш обліпиху, перелити в термос і дати настоятися 24 години. Процідити обліпиховий відвар, з'єднати його з ромом і корицею. Прогріти на слабкому вогні до появи перших бульбашок. Зняти з вогню, вмішати мед. Розлити грог по келихах, прикрасити кружечком лимона або апельсина.

Раніше ми писали, як зробити зелений смузі для імунітету.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини