Головна Новини Дозвілля рецепти Швидко і смачно: рецепт ароматної курки з розмарином
commentss НОВИНИ Всі новини

Швидко і смачно: рецепт ароматної курки з розмарином

Це дуже простий і швидкий в приготуванні рецепт

9 січня 2021, 23:03
Поділіться публікацією:

Курячому м'ясу віддають перевагу більшість господарів і господинь по всьому світу. Швидке в готуванні, м'яке, ніжне — його практично неможливо зіпсувати. Зате експериментувати із ним — якраз те! Для любителів незабутніх ароматів, що доносяться з кухні, представляємо рецепт дуже смачної курки з розмарином.

Швидко і смачно: рецепт ароматної курки з розмарином

Курочка виходить неймовірно ароматною. Фото: depositphotos.com

Інгредієнти (з розрахунку на чотири порції): 1 кг курячої грудки, 2 ст.л. розмарину, 3 ст.л. часнику, 2 ст.л. лимонного соку, 2 ст.л. рослинної олії, 1 ст.л. оливкової олії, 3 ст.л. вершкового масла, ¼ склянки курячого бульйону, 1 ст.л. петрушки, чорний перець і сіль за смаком.

Для прикраси: декілька гілочок розмарину, скибочки лимона.

Для початку вимийте курячі грудки, за необхідності видаліть шкіру і ретельно посипте м'ясо приправами. На середньому або сильному вогні розігрійте сковороду і обсмажте курку на оливковій олії з обох боків 3-5 хвилин — до золотистого кольору.

Потім розігрійте духовку до 200 градусів, змастіть форму для запікання олією і перекладіть туди підсмажене м'ясо. Перш ніж ставити деко в духовку, курку варто змастити спеціальною заправкою. Для її приготування змішайте розмарин, часник, курячий бульйон, лимонний сік і петрушку. Сумішшю, що вийде, щедро покрийте м’ясо і відправляйте його запікатися приблизно на 25 хвилин. Час може відрізнятися — в залежності від товщини грудки.

Коли курка буде готова, зберіть рідину, що стікала під час готування, і знову гарненько змажте нею м’ясо. Перед подачею на стіл страву можна посипати петрушкою, а також прикрасити гілочками розмарину і лимоном.

Рекомендації

• Разом із куркою можна запікати овочі, в т.ч. навіть болгарський перець або помідори. Вони відмінно підійдуть до м'яса як гарнір.

• Якщо ви любитель молочки, можете посипати курку перед запіканням тертим сиром.

• Не переборщіть із розмарином, інакше пряність може перебити смак самого м'яса. Це ризикує зіпсувати страву загалом.

• Якщо не боїтеся переборщити, можете також використовувати під час готування інші улюблені приправи.

Ну а поки зимові свята ще не закінчились, "Коментарі" пропонують ознайомитися з рецептом "похмільного" супу, а ще спробувати приготувати салат, що відмінно замінить олів'є, але при цьому не буде настільки калорійним. Смачного!



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

ПроМоТоко

9 січня 2021, 23:31

Все русские - это подонки и твари. Их нужно всех унижать и бить по всему миру.


Новини