Головна Новини Дозвілля рецепти Швидкі овочеві закуски: три найкращих рецепти
commentss НОВИНИ Всі новини

Швидкі овочеві закуски: три найкращих рецепти

З овочів можна приготувати велику кількість закусок

22 червня 2020, 12:00 comments1382
Поділіться публікацією:

Овочі повинні бути присутніми в раціоні регулярно, адже вони цінне джерело вітамінів і корисних речовин. З цих продуктів можна приготувати смачні літні закуски, які стануть прекрасним доповненням до основної страви.

Швидкі овочеві закуски: три найкращих рецепти

Лобіо з квасолі

Це досить ситна і смачна закуска. Для її приготування вам знадобиться: пучок кінзи, 2 ч. л. меленого коріандру, 800 г червоної квасолі, 4 цибулини, 2 зубчики часнику, 2 ст. л. винного оцту, рослинне масло і морська сіль.

Спосіб приготування: квасолю замочіть у воді, краще на ніч (тобто, на 8-12 годин). Промийте її і покладіть в каструлю, залийте водою і поставте на середній вогонь. Через 15 хвилин після того, як вона закипить, злийте воду. Знову залийте і варіть до готовності (близько 2 годин), періодично додаючи воду. Поки квасоля вариться, дрібно наріжте цибулю і посмажте її на олії до золотистого кольору. Коли квасоля приготується, розімніть її, додайте цибулю, дрібно нарізану кінзу, часник, коріандр і винний оцет. Ретельно перемішайте і подавайте на стіл.

Салат з кабачків по-корейськи

Цей салат не просто економічно вигідний, але й дієтичний. Для його приготування підготуйте наступні продукти: 4 кабачка, 2 болгарських перці, 3 моркви, 4 зубчики часнику, 1 цибулину, 1 ст. л. соєвого соусу, 2 ч. л. укусу, 2 ч. л. кунжуту і червоного перцю, олію, цукор, чорний перець і сіль.

Спосіб приготування: Наріжте кабачки тоненьким півкільцями, посоліть і залиште на півгодини, щоб вони пустили сік. Моркву натріть на крупній тертці, болгарський перець наріжте соломкою, а цибулю поріжте півкільцями і обсмажте в рослинному маслі. Поверніться до кабачків і відіжміть їх, щоб вийшов  сік. Далі змішайте в чашці всі овочі. Додайте дрібно рубаний часник, соєвий соус, цукор, перець червоний, чорний, кунжутне насіння і оцет. Приготований салат поставте в холодильник на 1 годину, щоб він настоявся.

Мариновані помідори

Це смачна і корисна закуска, яка підійде до будь-якого гарніру. Візьміть 3 середні помідори, 1 зубчик часнику, зелень, сіль, цукор, 1/2 ч. л. гірчиці французької, 2 ст. л. оливкової олії, 1/2 ст. л. яблучного оцту.

Спосіб приготування: помідори наріжте кільцями. Змішайте цукор, сіль, гірчицю, перець, оливкову олію і оцет. Ретельно перемішайте всі інгредієнти. Полийте отриманим маринадом кожен кружечок помідора. Складіть їх по три кружечка, накрийте і поставте на 30 хвилин у холодильник. Приємного апетиту!

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, як приготувати смачне овочеве рагу з абрикосами. А ви куштували таку страву?



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини