Смачно та швидко: весняні вечері для сім'ї на кожен день

Нехай щовечора вся родина збирається у затишному будинку за столом

Весна – час оновлення у природі, а й у кулінарному фронті. З приходом тепла хочеться внести різноманітність у сімейне меню, наголошуючи на легкості та свіжості страв. Пропонуємо до вашої уваги п'ять рецептів весняних вечерь, кожен з яких можна приготувати за 30 хвилин або менше. Ці страви порадують не лише своїм смаком, а й корисністю, а також різноманітністю інгредієнтів, більшість з яких доступні у весняний період.

1. Весняний салат з куркою та зеленню

Інгредієнти:

- Купка куряча (200 грам)

- Свіжий шпинат (100 грам)

- Огірки (2 середніх)

- Редис (5-6 штук)

- Зелена цибуля (за смаком)

- Оливкова олія (для заправки)

- Сіль, перець (за смаком)

- Лимонний сік (1 столова ложка)

Приготування:

1. Курку відварити у підсоленій воді до готовності, остудити та нарізати дрібними шматочками.

2. Огірки, редька та зелена цибуля нарізати. Шпинат промити та обсушити.

3. У великій мисці змішати курку, огірки, редис, шпинат та зелену цибулю.

4. Заправити салат оливковою олією та лимонним соком, посолити і поперчити до смаку.


2. Омлет із зеленим горошком та фетою

Інгредієнти:

- Яйця (4 штуки)

- Заморожений зелений горошок (100 г)

- Фета (50 грам)

- Молоко (2 столові ложки)

- Сіль, перець (за смаком)

= Олія (для смаження)

Приготування:

1. Зелений горошок залити окропом на 1 хвилину, потім відкинути на друшляк.

2. У мисці збити яйця з молоком, сіллю та перцем.

3. На сковороді розігріти олію, вилити яєчну суміш, додати горошок.

4. Коли омлет почне схоплюватись, додати подрібнену фету. Готувати до бажаного ступеня готовності яєць.

5. Подавати гарячим, прикрасивши зеленню за бажанням.


3. Спагетті з соусом песто та свіжими томатами

Інгредієнти:

- Спагетті (250 грам)

- Соус песто (3-4 столові ложки)

- свіжі томати (2-3 штуки)

- Пармезан (для подачі)

- Сіль, перець (за смаком)

- листя базиліка (для прикраси)

Приготування:

1. Спагетті відварити в підсоленій воді до стану аль денте, відкинути на друшляк.

2. Томати нарізати кубиками.

3. Змішати спагетті із соусом песто та томатами.

4. Подавати, посипавши натертим пармезаном та прикрасивши листям базиліка.


Ці страви підкреслять весняний настрій вашого столу, не заберуть багато часу на приготування та порадують усю родину різноманітністю смаків. Завдяки простоті та доступності інгредієнтів, вони стануть чудовим доповненням до щоденного меню.