Смачно і натурально: рецепт згущенки в домашніх умовах

Згущене молоко, зварене вдома, виходить смачним і ніжним

Згущене молоко - незамінний інгредієнт багатьох солодощів. Завдяки уварюванню, концентроване солодке молоко можна зберігати роками. Проте вибрати цей продукт в магазині часом буває складно: то смак не той, то склад лякаючий, або ціна "кусається". Відмінна ідея - зварити згущенку самому в домашніх умовах. Для цього знадобляться тільки молоко, цукор і час. Рецептом домашнього вареного згущеного молока поділився кулінарний портал Bene Gusto.

Необхідні такі інгредієнти: 1 л свіжого молока, 500 г цукру, 1 ст.л ванільного цукру.

Спочатку у велику каструлю треба вилити молоко, висипати цукор і поставити на середній вогонь. Помішуючи, довести суміш до кипіння. Трохи зменшити вогонь і уварити суміш. Варене згущене молоко придбає карамельний відтінок. Пам'ятайте, що чим довше варити згущене молоко, тим густішим виходить маса. Процес займає приблизно 2-3 години.

Після того, як маса досить загусне, слід додати ванільний цукор і прокип'ятити ще 5 хвилин. Варто знати, що остигаючи згущене молоко стане більш густим. Тепер потрібно відставити каструлю з вогню і перелити готову згущенку в суху скляну місткість. Залишити до повного охолодження.

Зберігати готові ласощі слід в холодильнику.


Раніше портал "Коментарі" поділився рецептом класичних профітролів з найніжнішим вершковим кремом. Десерт для Бонапарта, смачніше ніж з магазину, можна приготувати самому вдома.

Крім того, ми розповідали, як приготувати десерт родом з дитинства - сирні кульки, або як їх ще називають - пончики. Свого часу вони були справжнісіньким радянським "фастфудом".